S'arxiva la causa contra el periodista i col·laborador d'El Nacional Jordi Galves, que havia de declarar aquest divendres al matí per un presumpte delicte d’odi als Jutjats de Cornellà. Galves, que estava citat a les 10 del matí, no ha hagut de declarar, ja que se li ha notificat que s'arxiva la seva causa. 

L’operació policial la va desencadenar un article que Galves va publicar sobre la ciutat de Cornellà el novembre de l’any passat. L’acusació particular era el mateix ajuntament de Cornellà, i abans de ser citat als Jutjats ja va haver d'anar a la Policia Nacional de Bac de Roda, on va decidir no declarar.

L'advocat de Galves, Joaquim Bech de Careda, va presentar ahir un escrit demanant el sobreseïment de les actuacions i al·legant que el cas havia de ser competència d'un jutge de Barcelona, ja que la seu d'El Nacional, on s'hauria comès el suposat delicte, és a Barcelona.

A més a més, la causa la va iniciar el mateix jutge que havia d'instruir el cas, i Bech de Careda considera que "és incompetent que ell hagi trobat el suposat delicte i ell mateix instrueixi, no és ell qui ho hauria d'investigar".

En la mateixa línia s'ha expressat Jordi Galves en sortir dels Jutjats: "És evident que l'acusació era una desmesura i estava completament injustificada, no ho dic jo, ho diu la fiscalia, que no ha trobat cap mena d'element delictiu com bé sabien tots els lectors del meu article".

El periodista ha insistit en el fet que el jutge era "incompetent perquè no es pot ser jutge i part al mateix temps". Galves ha volgut subratllar que s'ha sobresegut el cas gràcies a l'estratègia jurídica del seu advocat que "no s'ha deixat intimidar per les decisions abusives d'un jutge; unes decisions absolutament ideològiques i contràries a l'evidència dels fets".

Galves és el primer periodista de l'Estat espanyol a qui se li recriminava un article com a font d'odi, i si finalment el cas hagués derivat en condemna, li podria haver comportat una pena de presó de fins a tres anys.

Abans d'entrar als jutjats i de saber que la seva causa s'arxivava, el periodista exposava que "en cap cas un article pot constituir un delicte d'odi, si és així, s'estaria atacant la llibertat d'expressió".