Junts per Catalunya permetrà que Gonzalo Boye comparegui al Senat durant la tramitació de la proposició de llei d’amnistia, segons ha pogut saber ElNacional.cat. Els grups parlamentaris tenen la possibilitat de citar juristes experts a la Comissió Conjunta Constitucional i de Justícia per debatre la iniciativa i els juntaires, que poden posar un nom sobre la taula, aposten per l’advocat de Carles Puigdemont. Boye defensarà la constitucionalitat de la norma que ha d’acabar amb la persecució judicial contra l’independentisme. Les dues sessions de la comissió que han de servir per escoltar els experts que se citin, també el que proposarà ERC i els diversos noms que convocarà el PP, estan programades pel dimarts 16 d’abril i el dimarts 30 d’abril. La data límit que té l’amnistia al Senat és el dijous 16 de maig.

🔎 La cursa d’obstacles que afronta ara la llei d’amnistia després de cuirassar-se al Congrés

 

Aquest reguitzell de compareixences són una altra de les etapes que ha de superar l’amnistia durant el seu camí tempestuós a la Cambra Alta. El PP va voler reformar a la carta el Reglament del Senat per poder dilatar la tramitació dos mesos amb l’objectiu, entre altres, de tenir temps per citar juristes que estripin contra l’amnistia. Tot i això, l’independentisme també té marge per citar experts i fer front a les maniobres dels populars. I això ha portat Junts a citar Gonzalo Boye, que, d’aquesta manera, podrà protagonitzar un cara a cara amb els senadors del PP. A més, en la seva croada contra l’amnistia, els populars han presentat un vet total i han activat un conflicte institucional entre el Senat i el Congrés adduint que la llei és una “reforma constitucional encoberta”.

Boye, a l’equip de Junts en les negociacions de l’amnistia

Des del primer dia, Boye ha assessorat els diputats de Junts en les negociacions de l’amnistia, abans que es registrés la iniciativa i durant la tramitació al Congrés, i ha defensat públicament l’encaix legal de la llei. Fa just un mes, en una entrevista en aquest mitjà, va defensar que “si els jutges fan el que haurien de fer, Puigdemont i els altres exiliats podran tornar”. També va manifestar que, amb la trama russa del procés, “el delicte de traïció no és més que un deliri” i va apuntar que, tot i que en el cas dels CDR s’han vist una “quantitat de fantasies importants”, els casos “estan plenament incorporats a l’amnistia”.

💬 Boye: “Si els jutges fan el que haurien de fer, Puigdemont i els altres exiliats podran tornar”

 

Així mateix, en les darreres setmanes també s’ha mostrat convençut que “la batalla a Europa” està “guanyada” a partir del redactat de la llei i ha avisat els jutges que “dependrà de si volen una nova confrontació europea o no”. A més, ha tret ferro a l’acusació de terrorisme contra Carles Puigdemont: “En absolut estic preocupat, ningú té la defensa tan assegurada”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!