El penalista Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, nega preocupació per les darreres notícies, que apunten a una redoblada intensitat sobre l'expresident de la Generalitat per part de jutges i fiscals espanyols, que veuen indicis de suposats delictes de terrorisme i rebel·lió com a presumpte responsable rere les protestes de Tsunami Democràtic. "En absolut estic preocupat", ha afirmat el jurista aquest dimecres en una entrevista a RAC1, en la qual ha apuntat que "ningú té la defensa tan assegurada com Carles Puigdemont" i que, per contra, sí que el preocupen les altres desenes de persones investigades al cas Tsunami

Sobre el darrer pronunciament dels fiscals del Tribunal Suprem, que en una majoria aclaparadora de 12 de 15 han acordat rebutjar l'informe previ del fiscal Álvaro Redondo i veuen indicis de terrorisme en Tsunami i motius per imputar Puigdemont (11 de 15, en aquest darrer cas), Boye valora que no és res sorprenent, ja que, explica, aquests mateixos fiscals "ja havien sostingut l'acusació de rebel·lió i de cop d'estat" prèviament. "Crec que seran molt imaginatius jurídicament", ha assenyalat l'advocat en un sentit premonitori. 

Retreu als fiscals del TS manca de "suport legal" en les formes

L'advocat penalista també ha criticat aquest darrer pronunciament, per ser quelcom inusual en les formes. "No existeix suport legal pel que han fet, que facin una junta de fiscals per emetre una opinió", ha assegurat Boye, que ha explicat que els informes "normalment els fa un fiscal" i que no sap "per què ara ha de passar per un òrgan que legalment no existeix i per què ha d'haver-hi un nou informe que desautoritzi l'anterior fiscal. Els juristes no ho entenem". "Això forma part d'una situació en la qual cadascú vol jugar el seu paper", ha despatxat. 

"Més enllà dels Pirineus ningú se'ls creu"

"Crec que a Puigdemont se l'ha investigat primer per rebel·lió, després malversació i ara terrorisme. Més enllà dels Pirineus ningú se'ls creu, és per a la parròquia interna", ha afirmat l'advocat, sobre aquestes darreres ofensives del poder judicial espanyol sobre el líder juntaire. En aquest sentit, Boye ha explicat que ara, després de l'acusació dels fiscals del TS, la sala d'admissions de l'alt tribunal espanyol ha de prendre una decisió quan rebi el comunicat oficial dels fiscals amb aquest pronunciament. Llavors, el jurista ha plantejat tres opcions que poden passar: que el TS coincideix amb els indicis de terrorisme i decideix quedar-se la causa, que el TS consideri que no és l'òrgan competent per a aquest cas, o que ho retorni als fiscals i demani més base fàctica per tirar endavant el cas i ja quan la tinguin ho tornin a remetre. La més probable, sosté Boye, és aquesta última.