Junts per Catalunya tancarà l'agost més polític dels últims anys amb una reunió de l'executiva del partit a Altafulla, tal com ha confirmat ElNacional.cat. Aquesta servirà per donar el tret d'inici al nou curs polític i a un setembre marcat al país per la Diada Nacional de Catalunya i el debat de política general al Parlament, que coincidirà amb la sessió d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo al Congrés dels Diputats, que sembla abocada al fracàs davant la impossibilitat del PP de trobar socis pels seus pactes amb Vox. Aquesta serà la primera reunió dels dirigents del partit des de la que es va celebrar hores abans de la constitució de les corts espanyoles, en les que finalment es va optar per investir Francina Armengol com a presidenta del Congrés després de pactar comissions d'investigació sobre els atemptats del 17 d'agost i les clavegueres de l'Estat, poder parlar el català a la cambra baixa i l'oficialitat del català a la Unió Europea. Ara, aquesta nova reunió té lloc enmig del silenci absolut de Junts respecte a les negociacions amb el PSOE per una possible investidura de Pedro Sánchez i també sobre el front comú amb ERC a l'hora de negociar plegats amb els socialistes, que necessiten els 14 vots dels diputats socialistes. L'executiva tindrà lloc a Altafulla i mentre estiguin reunits els dirigents del partit no podran portar el seu telèfon mòbil. 

Si enguany aquesta reunió té lloc a la Costa Daurada, fa un any els dirigents de Junts es reunien a Pals, a la Costa Brava. Llavors, el partit tenia damunt la taula la possibilitat de sortir del Govern de Pere Aragonès davant la seva manca d'avenços en l'eix nacional que havien pactat en l'acord d'investidura. Aquesta sortida es va acabar confirmant després d'una consulta a la militància poques setmanes més tard, a principis d'octubre i després del debat de política general. A més, en aquell moment, tan sols feia un mes que el Parlament havia suspès a Laura Borràs com a presidenta de la cambra. Ara, un any més tard la situació és radicalment diferent i tots els ulls estan posats sobre el partit pel seu paper clau en una possible investidura de Pedro Sánchez, que necessita els seus vots (i també dels d'ERC i dels partits nacionalistes bascos) per prosperar. De moment, però, la primera sessió d'investidura és l'Alberto Núñez Feijóo, que també ha estat notícia per voler parlar amb "tots els partits menys EH Bildu", fet que inclou també a Junts i Carles Puigdemont. 

Silenci respecte a l'oferiment del PP i Feijóo 

Des d'ERC ja han tancat la porta a aquesta trobada amb el PP però des de Junts, que s'han receptat silenci, no han donat resposta a una proposta que ha provocat la indignació del líder del PP català. Mentre Feijóo ha assegurat en els últims dies que està disposat a "escoltar les seves reivindicacions i propostes" dins els límits de la Constitució, tot reivindicat que ell no és pas un "rival polític i ideològic" dels juntaires, Alejandro Fernández ha desautoritzat el president del seu partit, deixant clar que per ell, Junts sí que és el seu rival. Amb aquest rebombori de fons, des de Junts no han valorat l'oferiment de Feijóo de reunir-se per parlar, no pas per negociar, com tampoc no han fet cap declaració sobre l'estat de les negociacions amb el PSOE. Aquesta és la tònica general des del passat 17 d'agost: la portaveu d'ERC, Raquel Sans, ha assegurat que ja han mantingut contactes tant amb Junts com amb els socialistes però sense revelar cap més detall i Salvador Illa s'ha mostrat "moderadament optimista" respecte a les negociacions, sense anar més enllà.