La sequera centra bona part de l'actualitat política d'aquesta setmana. A uns dies que se celebri la cimera de l'aigua —que tindrà lloc el divendres—, Junts per Catalunya ha carregat contra la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, per la seva actitud "lenta, erràtica i poc encertada" davant una situació "molt greu". En aquest sentit, Josep Rius, portaveu de Junts, ha afirmat que la consellera "s'ha quedat sola", ha titllat d'"error" el fet que el Govern "no consensués el decret de sequera" i ha tret pit del fet que els hagin "obligat a rectificar".

Els juntaires han reclamat a l'executiu que "no centrifugui els problemes en els ajuntaments" i han destacat que duran a la cimera del divendres "propostes concretes" per incorporar al nou decret de sequera, com la potenciació de dessalinitzadores, l'ampliació de la dessalinitzadora de Tordera o la construcció d'una nova a Foix i també la reutilització d'aigües grises en habitatges, entre altres. "No ens fa por la gestió", ha defensat Josep Rius. En aquest context, el portaveu del partit ha asseverat que, quan ells tenien les competències en aquesta matèria, van "eixugar el deute" de l'Agència Catalana de l'Aigua i van deixar "una planificació per executar fins a 1.000 milions d'euros". "La consellera Jordà no ha fet els deures, només s'ha executat el 22% de les inversions pressupostades de l'ACA", ha reblat Rius.

Un Govern "més aïllat" i que practica un "sectarisme preocupant"

Per tot plegat, des de Junts per Catalunya sostenen que el Govern està "cada cop més sol i aïllat" i que cada vegada "governa més a cop de decret i practica un sectarisme preocupant". A parer dels juntaires, l'executiu està "tocat, desprestigiat i sense una majoria clara al Parlament per tirar endavant els seus projectes, amb la voluntat d'aferrar-se al poder". El portaveu i vicepresident de la formació, Josep Rius, ha volgut subratllar que "no hi ha ni un sol cap de setmana en què ERC no faci un ús electoralista del Govern, quan vinculen inversions al resultat que tinguin a les municipals".

En aquest context, ha expressat que la moció de reprovació que van registrar el dijous contra el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, prosperarà perquè altres grups "ja han anunciat que li donaran suport". "Campuzano serà reprovat per fer un ús partidista i sectari del Govern, és una mala praxi que no podem tolerar de cap de les maneres", ha defensat, tot precisant que es tractarà del "segon conseller" reprovat, després de Joan Ignasi Elena. Sobre el cas Pegasus, a Junts fan una "valoració molt positiva" dels contactes amb els membres de la comissió de la branca al Parlament Europeu: "Constatem que l'intent de tapar aquesta visita amb la moció de censura va fracassar, el Congrés finalment ha hagut de rectificar i convocar la reunió que va boicotejar el dimarts passat".