El PSC ha decidit sumar-se a Junts i han anunciat aquest diumenge que també registraran una moció al Parlament per reprovar el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per la polèmica generada a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). En un acte, el conseller va fer públic un acord per impulsar una segona residència de gent gran, i ho va fer acompanyat de Gabriel Rufián, candidat d'ERC a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet per a les eleccions municipals 2023. Una acció que, tant Junts com el PSC, han qualificat de partidista i els ha portat a presentar aquesta moció contra Campuzano. 

Els dos partits acusen el conseller de vincular la construcció d'aquesta residència de gent gran a una victòria dels republicans als pròxims comicis del mes de maig. Des del PSC han assegurat que "no es poden fer servir les institucions ni el càrrec de conseller per prometre noves residències en actes de partit" i, davant d'això, registraran una moció perquè "el Parlament reprovi el conseller Campuzano".

psc
Piulada PSC

La moció de Junts, ja registrada 

El grup parlamentari de Junts ja va registrar el passat dijous una moció amb un punt que demanava la reprovació del conseller de Drets Socials. En una atenció als mitjans de comunicació, la portaveu Mònica Sales va explicar que "aquest ús partidista i electoralista que Esquerra fa del Govern és inadmissible, amb un nul respecte a les institucions i als votants" i va assegurar que aquestes accions són "pròpies d'un Govern sectari".

Des de la formació han exposat que impulsen aquesta mesura perquè entenen que el president Pere Aragonès no va desautoritzar el conseller Carles Campuzano per l'acord amb Gabriel Rufián, i també perquè Campuzano no compareixerà a la comissió de Drets Socials per aquesta polèmica fins al pròxim 24 d'abril. Segons Junts, aquesta demora en la compareixença demostra que "no hi ha voluntat de donar explicacions de manera urgent al Parlament, no veiem voluntat de rectificar i, encara menys, de demanar disculpes". Tres dies després, ara és el PSC qui també ha decidit fer un pas més i presentar una moció de reprovació.

Què diu la moció de Junts?

El text presentat per Junts recull la reprovació de "l'actuació" del titular de Drets Socials "per anunciar en un acte electoral de partit actuacions del Departament de Drets Socials encaminades a la construcció d'una nova residència, així com per no fer efectiva, de forma immediata, la compareixença en seu parlamentària, tot i la sol·licitud amb caràcter d'urgència aprovada per aquesta cambra". Aquesta moció de Junts es debatrà al pròxim ple del Parlament, que serà els dies 18, 19 i 20 d'abril.