Ferm i convençut, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, diu el següent: "El meu objectiu no és ser president de la Generalitat, en tot cas de la República catalana, però jo soc aquí per ajudar la societat catalana". Ha insistit a Más de uno d'Onda Cero que ell és republicà i no presidencialista i que, precisament per això, el seu interès a presidir res és gairebé nul.

Junqueras, que ha volgut reiterar a la ràdio madrilenya el següent: "Si algú creu que nosaltres renunciarem als nostres objectius és que no ens coneix", ha volgut deixar ben clar que el Govern no s'aturarà i continuarà esforçant-se per permetre que els catalans votin en un referèndum tot recordant que això és justament el que va demanar la ciutadania el 27-S. A més, ha desmentit que amb la nova República els catalans perdin drets.

Entre alguna picabaralla amb el presentador del programa, Carlos Alsina, molt conegut per haver deixat dues vegades en evidència Mariano Rajoy, el també conseller d'Economia li ha retret al periodista que en les darreres eleccions sí que van guanyar els partits independentistes, mentre que Alsina insistia que van guanyar els del 'no'.

No democràcia

Ha estat en aquest punt quan Alsina li ha preguntat per què no es plantejava fer una consulta per preguntar a la gent si creu que el Govern ho està fent bé, en lloc d'un referèndum. Junqueras li ha respost amb diplomàcia que per ell s'hauria de poder votar tot i, per això, ha assegurat el següent: "No podem renunciar al mandat democràtic que la ciutadania ens va demanar expressant-se a les urnes".

Només demanen el que volia David Cameron per a Escòcia, li ha recordat, perquè això "és tan simple com donar veu a la ciutadania, com ho han fet moltes altres societats". I és que, a parer seu, "si una llei impedeix l'exercici democràtic, aquesta llei no és prou democràtica", a banda que ha reiterat que el referèndum és "possible" i que si no es permet fer-lo és per una decisió política.

En aquest sentit, ha tornat a desmentir la informació d'El País sobre la Llei de transitorietat jurídica, ha criticat les paraules de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, per haver acusat el president Carles Puigdemont "d'intent de cop d'estat" assegurant el següent: "Estem totalment allunyats d'aquesta tradició", i ha subratllat el que segueix: "Abans que res som demòcrates, moderats, prudents i fins i tot conservadors".