El judici al major dels Mossos d'EsquadraJosep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i la cúpula política, formada per Cèsar Puig, exsecretari general d'Interior, i Pere Soler, exdirector general de la Policia, s'estructura en 24 sessions al llarg dels mesos de gener, febrer i març.

El judici tindrà sessions de dilluns a dijous a partir de les 10 h a l'edifici de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares.

La primera setmana del 20 al 23 de gener està destinada als informes previs de les parts i la declaració dels acusats per aquest ordre: Teresa Laplana, Josep Lluís Trapero, Pere Soler i Cèsar Puig. El judici es reprendrà el 27 de gener amb la declaració dels testimonis, que es portarà a terme al llarg de tres setmanes del mes de febrer i una del mes de març. La darrera setmana, del 17 al 19 de març, està previst fer les conclusions i informes finals.

El tribunal ha reservat una setmana sencera per als principals testimonis: Diego Pérez de los Cobos i Ferran López. Tot i que en un primer moment no estava previst així, els magistrats destinen dos dies, 27 i 28 de gener, a l'interrogatori de Pérez de los Cobos i dos dies més, 29 i 30, per a Ferran López.

El calendari

Aquest és el detall de les 28 sessions del judici, el guió que se seguirà i l'ordre i noms de les declaracions.

Hi ha 104 testimonis: 39 els ha demanat la Fiscalia, tot i que tots ells també coincideixen amb la petició de les defenses. L'advocada de Trapero, Olga Tubau, és qui més testimonis ha demanat, en total 85, la majoria d'ells comissaris i agents dels Mossos, a banda dels seus responsables polítics.

Les sessions del judici començaran cada dia a les 10 h i seran només de matí, a excepció de la primera setmana, que està previst que s'allargaran fins a la tarda.