Diana Riba i Blanca Bragulat, parelles de Raül Romeva i Jordi Turull, han explicat que durant la primera jornada del judici al procés van ser increpades en algun moment. Riba ha explicat a Catalunya Ràdio que la van molestar per portar una jaqueta de color groc, tot i això, ha apuntat que a la mitja part del judici va anar a parlar amb les persones del públic que l'havien increpat i li van demanar disculpes.

En la mateixa línia, Blanca Bragulat ha explicat que la seva filla Laura va sentir molts comentaris per part de sectors del públic de l'estil: "Todo lo que dicen estos es mentira".

Les parelles dels dos encausats han relatat les complicacions que van tenir per entrar al Suprem. Els familiars havien reservat cadires dins de la sala per veure les sessions en directe i quan es van disposar a passar el primer control policial, els agents no els van deixar passar. Si més no, la parella de Romeva ha volgut destacar que un cop dins el Suprem "tot va ser fàcil, al Suprem hi ha un ordre molt clar".

La parella de Jordi Turull ha explicat al programa que es va passar tota la sessió d'ahir escoltant amb atenció i "mirant com reaccionava la Fiscalia de l'Estat i els advocats de Vox". Per la seva banda, Diana Riba ha assegurat que la primera sessió va servir per "veure on estan totes les vulneracions de drets que s'estan cometent i les proves que no s'han admès".

"Afrontar un judici des de la presó és una vulneració de drets"

"Afrontar un judici d'aquestes característiques des de la presó és una vulneració de drets". És el que ha exposat la parella de Romeva i també candidata a les eleccions europees per ERC; Riba està convençuda que el judici s'allargarà més de tres mesos i considera que els presos no poden estar fent viatges diaris de la presó al Suprem durant tant temps.

Per la seva banda, Blanca Bragulat ha mostrat preocupació per la possible convocatòria d'unes eleccions generals: "Si hi ha eleccions i es para el judici no caldran més proves per demostrar que aquest és un judici polític".