El president del Parlament, Roger Torrent, ha visitat aquest dimarts a la presó d’Alcalá-Meco l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa, que segons ha afirmat “representen la lluita feminista i sindical” i “la voluntat d’un poble que no es rendirà ni defallirà per més que hi hagi repressió”.

Ha estat una visita de poc més d’una hora a una setmana de l’inici del judici oral al Tribunal Suprem. A les portes de la presó i en declaracions a la premsa, ha afirmat que totes dues estan “fortes, valentes i serenes”, amb “ganes que comenci el judici per poder-se explicar”. “Aquest és un judici a uns drets i unes llibertats fonamentals, perquè avui és als independentistes a qui ens toca asseure'ns al banc dels acusats, però demà podem ser els feministes, els antifeixistes o els ecologistes”, ha dit.

Preguntat pels pressupostos, Torrent ha recordat que ERC només demana a Sánchez “que tregui el conflicte dels tribunals i el posi en l’àmbit de la política, i que faci política, és a dir, que faci d’estadista”.

Torrent, que aquest dilluns també va visitar Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Soto del Real, ha afirmat que “aquest és un judici a la democràcia”. “Això no només va d’independentisme, sinó sobretot de democràcia”, ha sentenciat.

El president del Parlament ha explicat que, en el cas de Bassa i Forcadell, els funcionaris no els van comissar la roba ni els objectes de color groc que duien en el moment de l’ingrés, com sí que va passar a Soto del Real amb la resta de presos.

Preguntat pels pressupostos, ha recordat que ERC ja ha deixat clars els passos que ha de fer el govern de Pedro Sánchez per obtenir el seu suport. “El que és preocupant és que l’única alternativa que es pot posar sobre la taula és que la situació pot ser molt pitjor”, ha dit.

Segons Torrent aquesta és “una segona volta del debat de la moció de censura”, i ERC “ha de saber què vol Sánchez per a aquesta legislatura i com vol abordar el conflicte polític a Catalunya”.