El president del Parlament, Roger Torrent, s'ha reunit amb els set presos polítics a Soto del Real i ha denunciat "l'obsessió malaltissa" amb l'independentisme perquè quan van arribar al centre els funcionaris els van requisar roba de color groc, fotografies on apareixien familiars amb roba d'aquest color o fins i tot un exemplar de la revista El Jueves, tal com va avançar El Nacional aquest diumenge.

Torrent s'ha trobat durant més d'una hora amb tots els presos a una sala i ha assegurat que els veu "forts". "Tenen clar que aniran a acusar al judici, perquè és un judici injust", ha manifestat. "Aniran a reivindicar una idea política legítima a la qual no renunciarem mai", ha afegit abans d'assegurar que "posar urnes no és cap delicte".

El president del Parlament també ha relatat les "condicions extremes" dels presos en el seu dia a dia a Soto del Real. Entre d'altres, lamenta que no tenen calefacció i que al centre ―a tocar de la serralada madrilenya― hi fa molt fred. També ha explicat que encara no se'ls han entregat els ordinadors.

Sobre la repressió de l'Estat que ha denunciat, Torrent també ha advertit: "Avui ens toca als independentistes asseure'ns al banc dels acusats, però demà poden ser els ecologistes, les feministes o els antifeixistes perquè això no va només d'independentisme, sinó que va de democràcia".