Sisena sessió del judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017, centrada avui en la investigació de la furgoneta que va irrompre a la Rambla, on es van trobar les proves clau per identificar els membres de la cèl·lula terrorista. Una sessió on els advocats dels acusats s'han centrat a intentar desacreditar les proves que es van trobar i que incriminen Mohamed Houli, Driss Oukabir i Saïd ben Iazza.

Al final de la sessió, s'han pogut veure els vídeos de l'atropellament massiu a la Rambla i la fugida de Younes Abouyaaqoub.

Però l'advocada de Houli, Mari Carmen González, ha centrat els interrogatoris a tots els Mossos que van participar en la inspecció ocular i la recollida de proves en si el passaport de Mohamed Houli que es va trobar en el seient de la dreta de la cabina es va custodiar bé i si ja estava dins el vehicle quan van arribar els investigadors. En un intent de demostrar que es va col·locar posteriorment per incriminar Houli, la lletrada no ha parat de donar-hi voltes durant totes les declaracions.

 

El tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Miguel Ángel Carvallo, però, ha blindat la feina dels Mossos durant els interrogatoris davant els intents de desacreditació de l'advocada de Mohamed Houli. 

L'advocat de Driss Oukabir, acusat de llogar la furgoneta, ha centrat bona part dels seus interrogatoris en els logotips del vehicle. Alguns dels logotips estaven arrancats. El lletrat s'ha obsessionat en aquest punt en un intent de fer creure que la furgoneta havia estat manipulada.

foto furgo Rambla

Imatges de la furgoneta en l'informe policial que s'han pogut veure en el judici

Tots els agents interrogats han exposat que la furgoneta va estar "custodiada en tot moment" tant pels Mossos com per la Guàrdia Urbana de Barcelona. De fet, des del moment que arriba la policia a la Rambla, es va fer un cordó perimetral de seguretat.

L'atropellament massiu a la Rambla

Els testimonis han relatat avui com va ser l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona. Segons el relat dels diferents agents que avui han declarat com a testimonis, la furgoneta va entrar a la Rambla provinent del carrer Pelai i va baixar fins a aturar-se en el mosaic d'Antoni Miró. El vehicle va envestir diverses persones que en aquell moment passejaven per una de les vies turístiques més transitades de Barcelona, deixant al seu pas els 14 cadàvers i desenes de ferits.

Aquests instants fatídics els ha relatat avui un dels agents dels Mossos d'Esquadra que va arribar al lloc dels fets pocs minuts després de l'atropellament.

 

Durant la sessió d'avui s'han pogut visionar part dels informes que van fer els Mossos d'Esquadra després de la inspecció ocular de l'escenari dels fets. S'han pogut veure les fotografies de la furgoneta, moments després de l'atropellament massiu.

 

La setmana passada també es van poder veure imatges dures dels terroristes preparant els explosius. I ahir la sessió es va dedicar a l'explosió de la casa d'Alcanar on es feien els preparatius dels atacs. Avui, l'atropellament massiu a la Rambla ha centrat els interrogatoris, que continuaran demà.