Avui ha començat el judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017. I ha començat, podríem dir, pel broc gros.

Quan feia pocs minuts que havia començat la vista, durant l'interrogatori de Mohamed Houli, la Fiscalia ha demanat exhibir una de les proves documentals: un vídeo on Younes Abouyaaqoub i Mohamed Hichamy preparen explosius juntament amb Youssef Aalla i l'acusat Mohamed Houli. És una conversa en tres llengües, català, castellà i àrab, en la qual repten els Mossos d'Esquadra i diuen que estaria "dirigit als enemics de Déu". Houli no ha donat cap explicació sobre les imatges, perquè no ha volgut respondre a cap de les preguntes de la Fiscalia, acollint-se al seu dret a no declarar. 

El vídeo s'ha visualitzat amb un intèrpret per poder entendre els fragments en àrab.

 

En la sessió d'avui han declarat els tres acusats. Només han respost a les preguntes dels seus advocats i han negat tots els fets. Segons Mohamed Houli, Driss Oukabir i Saïd ben lazza no tenien cap vinculació amb la cèl·lula terrorista. S'han ratificat en les seves declaracions durant la instrucció. Mohamed Houli ha ratificat el seu penediment i ho ha defensat dient que havia anat a declarar: "He declarat tots els cops que m'han citat i fins i tot vaig anar a declarar voluntàriament", ha dit.