Imatges inèdites i impactants avui en la sisena sessió del judici dels atemptats del 17-A. Advertim de la duresa de les imatges que estan incloses en aquesta informació, que reprodueix els dos vídeos que s'han visionat avui en el judici.

Per primer cop s'han pogut veure les imatges des de l'atropellament massiu a la Rambla, fins al conductor de la furgoneta, Younes Abouyaaqoub, abatut a Subirats. Són dos vídeos on es veu l'atropellament massiu i la fugida, i que els Mossos d'Esquadra van visionar per reconstruir els fets i identificar el terrorista.

Abouyaaqoub va fer més de 50 quilòmetres a peu durant la seva fugida, un cop va sortir de Barcelona i va abandonar el Ford Focus que va robar a la Diagonal de Barcelona. El terrorista travessa la Boqueria, passa per la Universitat Ramon Llull, enfila els carrers Provença, Entença, Numància, creua la Travessera de les Corts, a tocar de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, i arriba fins a la Zona Universitària, on el capten les càmeres de la Facultat de Farmàcia.

En el segon vídeo que s'ha visionat en la sessió d'avui del judici, Younes Abouyaaqoub abandona el vehicle a Sant Just Desvern i fa 25 quilòmetres a peu fins a una benzinera. Segueix 12 quilòmetres més fins a Sant Cugat ses Garrigues, on les càmeres ja el capten canviat de roba, i camina 10 quilòmetres més fins a la masia ca l'Escudé a Subirats. A 3 quilòmetres de la casa és on els Mossos d'Esquadra l'abaten. Advertim novament de la duresa de les imatges d'aquest segon vídeo on es veu el cadàver de Younes Abouyaaqoub.

 

Els vídeos s'han pogut veure durant la declaració dels Mossos d'Esquadra que avui han comparegut com a testimonis en el judici. Les sessions estan estructurades en les diferents parts i escenes dels atemptats.

La setmana passada també es van poder veure imatges dures dels terroristes preparant els explosius. I ahir la sessió es va dedicar a l'explosió de la casa d'Alcanar on es feien els preparatius dels atacs. Avui, l'atropellament massiu a la Rambla ha centrat els interrogatoris, que continuaran demà.

Sessió centrada a la Rambla

Els testimonis han relatat avui com va ser l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona. Segons el relat dels diferents agents que avui han declarat com a testimonis, la furgoneta va entrar a la Rambla provinent del carrer Pelai i va baixar fins a aturar-se en el mosaic d'Antoni Miró. El vehicle va envestir diverses persones que en aquell moment passejaven per una de les vies turístiques més transitades de Barcelona, deixant al seu pas els 14 cadàvers i desenes de ferits.

Aquests instants fatídics els ha relatat avui un dels agents dels Mossos d'Esquadra que va arribar al lloc dels fets pocs minuts després de l'atropellament.