El president d'Andalusia, el popular Juanma Moreno, ha anunciat a la xarxa que viatjava a Barcelona per reunir-se "amb els andalusos residents a Catalunya", en un missatge a Twitter on apareix a les escales de l'avió. "Ens enlairem amb destinació a Barcelona. Viatge de treball per reunir-nos amb els andalusos residents a Catalunya i treballar en projectes comuns. Visqueu on visqueu Andalusia sempre us té presents", ha indicat.

Una de les primeres activitats en arribar a la capital catalana, el president andalús ha visitat aquest divendres la delegació que la seva autonomia ha obert a Catalunya, concretament al passeig de Gràcia de Barcelona. En aquest acte, ha revelat que al capdavant de la institució hi haurà Esperanza García, exdiputada del PP al Parlament de Catalunya entre el 2015 i el 2020. Segons Moreno, la intenció d'aquesta delegació és enfortir llaços amb la comunitat andalusa que viu al país i "intensificar les relacions comercials i econòmiques" entre els dos territoris. Cal tenir en compte que Moreno va néixer a Barcelona, fill de dos migrants malaguenys, però van marxar a viure a Andalusia quan només era un nadó.

Sobre el nomenament de García, Moreno ha defensat que és la persona idònia per liderar aquesta oficina, perquè coneix la realitat de Catalunya, per la seva experiència política al Parlament en els últims anys. "S'hi deixarà la pell per donar una digna, amplia i robusta representació del govern andalús a Catalunya", ha dit. Advocada de professió, es va involucrar en política el 2006, en els inicis del projecte de Ciutadans, partit pel qual va arribar a ser candidata a l'alcaldia de Barcelona el 2007, tot i que no va obtenir representació. El 2010, va abandonar als espanyolistes per afegir-se a les files del PP, juntament amb 15 exmilitants més. Entre 2015 i 2017 i 2019 i 2020 va ser diputada al Parlament, però va deixar l'escó per anar a treballar amb Xavier García Albiol a l'Ajuntament de Badalona, abans de la moció de censura que el va fer fora.

Més tard el president andalús ha anat a visitar entitats culturals andaluses de l'Hospitalet i de Castelldefels, i també ha visitat les seus locals del PP, on ha donat suport als candidats populars a les municipals.