I al vuitè dia, el grup del PP es constituirà formalment. Serà avui, després de la reunió del grup parlamentari. El grup del PP, que presidirà Xavier García Albiol, tindrà com a portaveu Enric Millo, que repeteix en el càrrec, i com a portaveu adjunta, Esperanza García. Els populars hauran esgotat els vuit dies que els atorga el reglament per a constituir el seu grup. El retard d'aquesta decisió ha dificultat reunir la Junta de Portaveus, imprescindible per convocar el ple a fi de debatre la proposta de resolució de JxSí i la CUP sobre l'inici del procés per a la creació de l'Estat català.

Aquesta és la cinquena legislatura que Enric Millo és diputat al Parlament. No sempre amb el PP. Entre el 1995 i el 2003, va ser diputat per CiU, com a representant d’Unió, i va arribar a ser portaveu adjunt de la coalició nacionalista a la Cambra catalana. El 2003 ja va passar a les llistes del PP, on actua com a portaveu des del 2010.

Esperanza García és un dels nous fitxatges de la candidatura de García Albiol, on va figurar com a número quatre per Barcelona. Tampoc en el seu cas són les primeres sigles, atès que va ser candidata de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona a les eleccions municipals del 2001. És advocada i coneguda entre l’opinió pública gràcies a les seves intervencions als mitjans de comunicació.