Ja és oficial: el 8 de novembre se celebrarà el ple que posarà punt i final a l'alcaldia del popular Xavier García Albiol, després que aquest migdia s'hagi registrat la petició per a la moció de censura amb la signatura dels 16 regidors de l'oposició. 

Després d'una setmana intensa d'anades i vingudes per treure de l'alcaldia a Albiol per la seva vinculació amb els Papers de Pandora, finalment avui el grup majoritari de l'oposició, el PSC, ha firmat la petició a la Secretaria Municipal de l'Ajuntament de Badalona, mentre que la resta de grups -Guanyem, Badalona en Comú Podem, ERC i Junts- ho van fer durant la jornada del dijous.

Així doncs el socialista Rubén Guijarro es convertirà en el tercer alcalde d'aquesta legislatura. El primer va ser el també socialista Àlex Pastor, però va haver de plegar després de ser enxampat conduint begut i atemptar contra els agents que el van aturar. Van ser aquests fets els que van provocar el que el PP d'Albiol tornés a la ciutat.

Celebració de l'oposició 

Els grups municipals que han signat la moció de censura contra Albiol han escenificat l'acord que canviarà el curs del govern badaloní amb una fotografia conjunta a les oficines municipals del Viver de Badalona.

Després del registre de la moció els regidors s'han dirigit als mitjans i han manifestat la seva satisfacció per poder tirar endavant la moció que posarà fi al mandat d'Albiol. Àlex Montornès, d'Esquerra Republicana, ha qualificat el moment de: "Gran notícia per a la ciutat de Badalona". El republicà ha assegurat que es trava d'un "pas endavant per fer fora un alcalde corrupte". David Torrents de Junts ha declarat: "M'enorgulleix fer fora García Albiol de l’alcaldia de Badalona".

La regidora Aïda Llauradó d'En Comú Podem també s'ha mostrat satisfeta per la moció i ha augurat que la ciutat comença una nova etapa. "Ens hem posat d’acord per construir un govern ampli i que tindrà el suport de totes les forces progressistes. No serà un govern d’any i mig sinó que també està pensat per l’any vinent", ha assegurat.

L’única sorpresa en les declaracions dels impulsors de la moció de censura ha vingut de la mà de Guanyem. Al marge de la celebració de la moció de censura, la formació no ha tancat la porta formar part del govern de la ciutat, fet que sí que havia fet anteriorment. "Nosaltres no hem dit en cap moment que manteníem la posició de no entrar al govern. No estem dient de no entrar al govern, el que diem és que cal un govern fort i això es pot fer des de dintre i des de fora", s'ha limitat a dir. 

 

Imatge principal: Els regidors badalonins del PSC registren la moció de censura contra l'alcalde Xavier Garcia Albiol / Pau de la Calle