L'empresari i amic del president a l'exili Carles Puigdemont, Josep Maria Matamala, serà el candidat de Junts per Catalunya al Senat per Girona a les properes eleccions generals del 28-A. Matamala ha estat al costat de Puigdemont des de l'inici del seu exili a Brussel·les.

La seva filla Neus Matamala ha confirmat la notícia i li ha desitjat sort. "Diuen que un Estat està més ben governat per un home bo, que per una bona llei", ha defensat, descrivint el seu pare com "un home bo, molt treballador i amb un talent i visió únics".

Conegut com a Jami, va ser regidor de CiU a l’Ajuntament de Girona entre 1987 i 1995 i els darrers cinc anys va arribar a ser-ne portaveu. Va ser precisament la seva activitat política el que va propiciar la coneixença amb Puigdemont, que aleshores desenvolupava la seva activitat com a periodista. A partir d'aquell moment van construir una sòlida i molt estreta amistat.

És fill de Feliu Matamala, fundador de la llibreria Les Voltes i activista cultural durant el franquisme, mort el 2009 i que el 2004 va ser guardonat amb la medalla Francesc Macià de la Generalitat.

Aquesta setmana, es va saber que el conglomerat empresarial Fòrum Gastronòmic havia fet fora Incatis, empresa de Matamala, pel fet que l’empresari està ajudant Puigdemont. El fundador de Fòrum Gastronòmic Pep Palau va negar cap motivació política en el vet a Matamala i va assegurar que s'havia pres la decisió per "deficiències greus en les tasques contractades".