L’empresari Josep Maria Matamala, acompanyant habitual de Carles Puigdemont a l’exili, ha perdut un important contracte a causa de la seva relació amb el president exiliat.

Segons ha revelat el digital Crónica Global, el conglomerat empresarial Fòrum Gastronòmic ha fet fora Incatis, empresa de Matamala, pel fet que l’empresari està ajudant de manera pública i notòria Carles Puigdemont. La filla de l’empresari, Neus Matamala, ha assegurat que la informació era certa.

Així doncs, Fòrum Gastronòmic, que organitza les fires gastronòmiques homònimes a Barcelona, Girona i la Corunya, ha decidit prescindir dels serveis d’Incatis no pas per cap problema amb la prestació dels seus serveis sinó pel suport de Matamala a Puigdemont. El mateix diari assegura han expulsat Incatis pels danys que estava causant a la marca la cobertura que Matamala dona a Puigdemont. “No els volen, han trencat, i no per voluntat dels Matamala”, ha afirmat fonts properes al Fòrum citades per Crónica Global.

Hi ha la circumstància que l’any passat el grup del PSOE a l’Ajuntament de la Corunya va qüestionar que el govern municipal de Marea Atlàntica (vinculat a Podemos) portés el Fòrum Gastronòmic a la ciutat el 2019 quan una de les empreses organitzadores era propera a l'entorn de Carles Puigdemont.