El conglomerat empresarial Fòrum Gastronòmic ha justificat la rescissió de contracte amb Incatis, propietat de l’empresari gironí i amic personal de Carles Puigdemont Josep Maria Matamala, assegurant que ha estat a causa d’un incompliment de contracte i descartant cap tipus de motivació política.

En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, el fundador de Fòrum Gastronòmic Pep Palau ha assenyalat que s’ha rescindit el contracte per "deficiències greus en les tasques contractades, mai per raons polítiques o ideològiques", de manera que ha donat una versió diferent a la que es va difondre ahir i donada per certa per la filla de l’empresari, segons la qual Matamala hauria estat vetat a causa de la seva amistat amb el president Carles Puigdemont, a qui l’empresari acompanya al seu exili.

Segons Palau, Incatis ja hauria incomplert els serveis contractats l’any 2017, però “el 2018 vam tornar a comptar amb els seus serveis”, amb el resultat, sempre segons Palau, “que els deficiències es van agreujar”, especialment pel que fa a qüestions “de muntatge i comercials”. “Va haver-hi una davallada importantíssima”, ha assenyalat Palau que ha insistit que es tracta “exclusivament d’una qüestió empresarial”.

Això sí, Palau ha assenyalat que Matamala “no està gens operatiu per resoldre” la situació i tampoc “no ha donat cap alternativa”.