El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha recordat durant el concert de Sant Esteve els presos polítics que no disposen del permís ordinari per haver complert una quarta part de la pena i no han pogut passar el Nadal a casa.

Gràcies al permís, Sànchez ha assistit avui a l'actuació del Cor de l’Orfeo Català i el Cor de Cambra del Palau en el Palau de la música. Si més no, ha recordat via Twitter a Jordi Turull, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell, els quals no l'han pogut acompanyar. 

D'altra banda, l'exconseller d'Interior Joaquim Forn ha celebrat poder passar el seu "primer Nadal a casa després de tres anys" i també ha tingut un record per als altres presos que encara no poden disposar d'aquests permisos. "No oblido els companys que passaran el Nadal a la presó: Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa", ha escrit Forn.

L'exconseller de Territori Josep Rull també ha expressat a Twiter el plaer de poder passar les festes al costat de la seva família. "És un breu parèntesi de presó que, tanmateix, esdevé una immensa estona de cel", ha assegurat. 

Tal com ho han fet Forn, Rull i Sànchez, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pot passar el Nadal a casa utilitzant algun dels 36 permisos a l'any de què disposen en segon grau.

 

Imatge principal, Jordi Sànchez / Gtres