El vicepresident del Govern amb funcions de president i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dijous que el 2021 sigui l'any de les "solucions", es venci la Covid-19 i s'aconsegueixi una "via àmplia" cap a la independència.

En una atenció als mitjans després de visitar l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó, el republicà ha dit que el 2021 l'independentisme ha d'aconseguir el "màxim suport" per plantejar solucions al voltant de l'amnistia i el dret a l'autodeterminació.

Aragonès ha criticat que el que ve sigui el quart Nadal que hi ha "presos polítics i exiliats" que el passen fora de casa seva. "No pensem normalitzar-ho", ha advertit. Sobre el discurs del rei Felip VI, Aragonès ha afirmat en una entrevista al programa Hoy por hoy de la Cadena Ser que, com a republicà que és, no li acostuma a interessar el discurs nadalenc del monarca. "No el miraré, estaré cuinant. Després miraré que ha dit", ha explicat el vicepresident. 

marta vilalta pere aragones preso wad ras - acn

El vicepresident Aragonès i Marta Vilalta, a l'entrada de la presó de Wad Ras / Foto: ACN

Per la seva banda, la secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha explicat que aquest dijous han visitat Forcadell a Wad-Ras i que a la tarda aniran a la presó de Lledoners. Ha denunciat el sistema judicial en creure que "no és just" i ha dit que les solucions les trobaran des de la "via política".

Finalment, Vilalta ha enviat un missatge de part de Forcadell que ha demanat que tothom es cuidi i es protegeixi aquestes festes. "Aviat ens podrem abraçar sense pandèmia ni repressió, en plena llibertat", ha dit Vilalta en referència a Forcadell.

L'esperança: la vacuna

Aragonès ha explicat que el Govern transferirà dimarts 4,3 milions d'euros pels sectors de la restauració, el turisme i el comerç del Ripollès i la Cerdanya i ha emplaçat el govern espanyol a oferir "ajuts directes" pels sectors "més afectats" per la pandèmia.

El també vicepresident del Govern amb funcions de president s'ha mostrat esperançat que les vacunes que es comencen a subministrar a Catalunya aquest diumenge ajudin a deixar enrere la malaltia. Tot i això ha dit que caldrà protegir-nos durant un temps.

De fet, avui mateix la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet serà el primer centre de Catalunya que rebrà les dosis de la vacuna anti-Covid de Pfizer i BioNTech aquest 27 de desembre.