L'exconseller d'Interior Joaquim Forn, l'exconseller de Territori Josep Rull, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, quatre dels líders independentistes presos a la presó de Lledoners (Bages), poden passar aquest Nadal a casa amb un permís ordinari, en haver complert una quarta part de la pena.

A més, Sànchez, Rull i Forn relataran en un programa que s'emetrà aquest divendres a les 14h com és passar les festes entre reixes. També explicaran anècdotes dels seus companys que aquest 2020 tampoc poden celebrar les festes en família. Durant el programa, diversos músics i poetes dedicaran cançons i poemes als polítics.

El programa, de nom Nadal a la presó, s’emet per tercer any consecutiu el dia de Nadal a diverses ràdios locals del país pròximes a les presons dels Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses.

Des de Twitter, Forn ha celebrat poder passar el seu "primer Nadal a casa després de tres anys" i ha tingut un record per als altres presos que encara no poden disposar d'aquests permisos. "No oblido els companys que passaran el Nadal a la presó: Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa", ha escrit Forn.

Forn, Rull, Sànchez i Cuixart poden passar el Nadal a casa utilitzant algun dels 36 permisos a l'any de què disposen en segon grau.