El conseller Joaquim Forn ha afirmat que els 985 dies que fa que està a la presó "no han sigut tres anys perduts". Forn, que es va plantejar deixar la política, ha assegurat que té "ganes de continuar fent coses" per al país. Veu el futur amb optimisme però té poca confiança: "Les esperances són mínimes pel context polític que vivim i pel que ha demostrat Sánchez".

"Mai havíem estat tanta gent"

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha reivindicat que "en la història de Catalunya mai havíem arribat tan lluny. Mai havíem estat tanta gent" i ha insistit que no es pot "abandonar" cap via democràtica i pacífica.

Respecte a la divisió del PDeCAT, Forn ha dit que cal saber apartar els interessos particulars i treballar en un projecte comú. "He defensat la unitat política, però si hi ha un dels dos que no vol no cal continuar", ha reconegut.

La "fortalesa" de l'1-O

Segons Forn "hi ha moltes més coses que ens uneixen que les que ens separen" i no es pot "perdre la fortalesa" de l'1-O. En aquesta línia, el conseller ha admès que "sabem moltes més coses ara que abans de l'1-O". Forn, que ha complert una quarta part de la condemna que li va imposar el Tribunal Suprem, està "absolutament segur que tenen moltes més coses" de les que van presentar els fiscals al judici del procés.

El conseller no té confiança en la justícia i ha titllat l'actitud de la jutgessa Lamela d'"absolutament escandalosa". "Esperava l'absolució en el nostre cas, i mira el que ha passat", ha lamentat. També ha reconegut que Trapero va ser "injustament apartat de les seves funcions" i li agradaria que pogués continuar la seva carrera professional.

Forn ha manifestat que veu el futur amb optimisme i agraeix el suport de la gent. "Ens heu donat moltíssima força", ha conclòs.