El del 2022 serà, probablement, el tercer Nadal que Joan Carles I passi fora d'Espanya després de fugir cap a Abu Dhabi l'agost del 2020, ofegat per les nombroses investigacions que estaven obertes en aquell moment sobre els seus negocis i els milions que rebia des de l'Aràbia Saudita. Un cop arxivades a Espanya i després que la justícia britànica li reconegués la immunitat davant la demanda de Corinna, ara mateix el seu gran maldecap són els pòdcasts que la princesa alemanya publica cada setmana, revelant els detalls de la seva relació extramatrimonial. Per això, sembla que l'emèrit podria tornar a Espanya, una decisió que depèn de Felip VI, el seu fill i amb qui les relacions són complicades. Ara, l'estaria intentant convèncer per rebre el seu vistiplau i poder agafar un avió i tornar a l'Estat, com ho va fer el passat mes de maig quan va assistir a unes regates a Sanxenxo. La gran exposició mediàtica durant aquells dies i els seus desafortunats comentaris, va fer que Felip i Pedro Sánchez es posesin d'acord amb evitar una nova visita. 

Fa anys, abans de la caiguda als inferns de Joan Carles I i quan Felip només era príncep d'Astúries, Nadal es celebrava amb entusiasme a la Zarzuela, on ara Joan Carles ja sap que no és benvingut i que si, finalment, torna a casa per Nadal, no serà a la que va ser la seva residència oficial i s'haurà de buscar un amic que l'aculli. Llavors, dia 24 de desembre es reunien més d'un centenar de persones, i ara, la realitat és ben diferent i s'ha tornat una celebració íntima, eufemisme per no dir reduïda al cercle més petit format pel nucli dur: Felip, Letícia, la mare de la reina, i les seves filles. En tot cas s'hi afegirien Sofia de Grècia i la seva germana Irene, però el més probable és que sopin soles a una altra part de la Sarsuela. Joan Carles segur que no hi serà. 

Elena, disposada a viatjar cap a Abu Dhabi

Les festes de Nadal protagonitzen un dels polèmics pòdcasts de Corinna, que explica que el rei odiava les celebracions que preparava amb cura la seva dona Sofia, i que frisava per escapar-se de palau. Això, segons publica El Español és del tot mentida, i l'emèrit gaudia de tenir plena la casa dels seus familiars. Per això, diuen des de la premsa de Madrid, ho ha passat malament aquests anys de solitud a Abu Dhabi espera que la decisió de la justícia britànica pugui canviar la seva situació i obtenir el sí de Felip VI per tornar a l'Estat, on podria estar-se a casa de la seva germana Margarita. Però encara no hi ha res decidit. Qui ho té clar és la seva filla Elena. La infanta sap que si el seu germà nega al pare la possibilitat de tornar, ella mateixa es desplaçarà cap a Abu Dhabi, mentre que Cristina té la intenció de viatjar a Vitòria, amb la família Urdangarin tot i la separació dels exducs de Palma.