El Tribunal d'Apel·lacions d'Anglaterra i Gal·les ha pres una decisió sobre el judici entre el rei emèrit Joan Carles I i la seva examant Corina Larsen. La cort li reconeix al Borbó la immunitat davant de la justícia mentre era rei. D'aquesta manera, el tribunal britànic ha considerat que l'assetjament que denuncia Corinna part del rei emèrit entre 2012 i 2014 eren "actes d'Estats subjectes a la immunitat". Joan Carles surt guanyant amb aquesta decisió, ja que totes les presumptes pressions que pogués fer quan era rei a la seva examant queden escombrades sota la catifa gràcies a la immunitat que li concedia el seu càrrec. Tanmateix, el tribunal remarca que pot haver judici igualment, programat a mitjans del 2023. 

Amb aquesta decisió, el Tribunal d'Apel·lacions d'Anglaterra i Gal·les tira enrere la decisió del jutge inicial de la causa Mathew Nicklin, qui el passat mes de març no li va reconèixer la immunitat davant la demanda. La defensa del Borbó va recórrer la decisió i la jugada els ha sortit tal com esperaven, ja que així, Joan Carles I es deslliura de ser jutjat per dues acusacions. Per una banda, la visita que Fèlix Sanz Roldán, aleshores cap del CNI, hauria fet a Corinna a Londres on la va amenaçar. Per altra banda, l'operació contra l'examant de l'emèrit, on forces espanyoles haurien intentat robar-li documents sensibles, segons ha avançat OKDiario

La defensa del Monarca ha argumentat que si la versió de Corinna assenyala que l'assetjament que va rebre es va fer en el marc d'una "missió encoberta" dels serveis secrets espanyols, els fets serien clarament "actes sobirans" emparats per la immunitat del monarca. De manera que han fet servir la mateixa versió de Corinna per justificar que tot plegat s'emmarcaria dintre dels actes que pot fer un rei cobert per la seva immunitat. Aquest argumenta hauria seduït al tribunal, que s'ha decantat per la defensa en aquesta ocasió. 

Corinna segueix explicant la seva versió

Si bé la defensa legal de Joan Carles I ha aconseguit una victòria als tribunals davant de Corinna Larsen, ella segueix en peu de guerra en la batalla davant de l'opinió pública. Des de fa setmanes, l'examant del rei és la protagonista d'un pòdcast que exposa al món els detalls de la seva relació amb Joan Carles sota el nom El Rei i jo. Des de com es van conèixer, on es veien o com va acabar la seva relació, tots els detalls narrats curosament per la mà de Larsen.

Aquests capítols estan revelant alguns detalls foscos que encara deixen en una posició més qüestionable l'anterior rei d'Espanya. Per exemple, com va Joan Carles I va amenaçar a Corinna per recuperar els 65 milions de dòlars que els saudites li havien "regalat". Per Larsen, la conversa curta, però intensa, amb el monarca tenia una clara intencionalitat d'amenaçar-la de mort. Un passatge més d'aquest pòdcast que esquitxa la ja malmesa imatge de l'emèrit.