La cursa electoral per l'alcaldia de la ciutat de Barcelona és molt ajustada. Les enquestes ballen entre la victòria de Xavier Trias, de Jaume Collboni, d'Ada Colau o un triple empat. El darrer sondeig de la NC Report per La Razón, apunta que els guanyadors dels comicis serien els socialistes, liderat per Collboni. El candidat del PSC a la capital catalana obtindria 11 regidors, un 21% dels vots, tres més que l'any 2019. 

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Trepitjant-li els talons es troba la candidatura de Xavier Trias, Trias per Barcelona. L'exalcalde de la ciutat aconseguiria 10 regidors, un 19,6% dels vots. La plataforma de Trias aglutina tot l'espai postconvergent i que agrupa el PDeCAT, Demòcrates i Moviment d'Esquerres i Junts per Catalunya, aquesta darrera doblaria els seus resultats l'any 2019 en participar en aquesta candidatura. 

enquesta larazon barcelona

Font: La Razón

En quarta posició empatarien Barcelona en Comú i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Ada Colau quedaria lluny d'un tercer mandat, perdent dos regidors, passant de 10 representants a 8, un 16,3% dels vots. Amb un percentatge de vot lleugerament menor (15%) estaria la candidatura d'Ernest Maragall, que també perdria dos regidors, quedant-se amb 8. Finalment, el PP milloraria els seus resultats respecte a les darreres eleccions, passat de dos a quatre regidors. 

📩 Vot per correu a les eleccions municipals 2023: terminis i tot el que has de saber

Cara a cara entre els aspirants a alcalde de Barcelona i 'ElNacional.cat'

ElNacional.cat oferirà en exclusiva tres actes amb els aspirants a ser el pròxim alcalde de Barcelona a les eleccions municipals 2023. El primer candidat a les eleccions municipals que participarà en aquests actes serà Jaume Collboni el pròxim 26 d’abril (09:00). L’endemà, el 27 d’abril (09:30), serà el torn del candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias, mentre que Ernest Maragall hi assistirà el 9 de maig (09:30). L’alcaldessa Ada Colau ha declinat la invitació a participar-hi.  

Jofre Llombart, director audiovisual del grup editor ElNacional.cat, serà l'encarregat de conduir l'acte. Una de les principals novetats en aquests cara a cara les que una part del temps estarà dedicat a les respostes que Collboni, Trias i Maragall donaran, directament, a les preguntes que els faran els lectors del diari.  Tothom que vulgui fer arribar les seves preguntes als alcaldables ho pot fer a través de les xarxes socials.