L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, guanyaria les eleccions municipals a Barcelona segons el baròmetre municipal de l’Ajuntament, amb un 11,9% de la intenció directa de vot, tot i que perd 4 punts des de l'últim sondeig. Per darrere de Barcelona En Comú se situaria ERC i Ernest Maragall amb un 10,9% dels vots, un punt menys que Colau, i ja a certa distància, el PSC de Jaume Collboni amb un 7,5%. Lluny dels tres partits que es disputarien la victòria s’hi torba Junts amb un 3,4%.  La resta de partits, segons la intenció directa de vot registrada en aquest baròmetre, quedarien fora del consistori: la CUP amb un 2,9%, el PP amb un 1,7%, VOX amb un 1,1%, Ciutadans amb un 0,8% i PDECat amb un 0,2%, tal com destaquen des de l’Ajuntament.

Entre tots aquests resultats, destaca la gran xifra d’indecisos, és a dir, aquells que saben que aniran a votar, però no saben per qui ho faran, que segons remarca l’Ajuntament, en només un any ha passat del 21,4% al 35,8%. Això demostra, segons ha subratllat el director de l’Oficina Municipal de Dades, Màrius Boada, que la situació pot canviar molt fins al maig del 2023, quan s’han de celebrar les eleccions. 

Tot i que Ada Colau seguiria guanyant les eleccions, perd gairebé tres punts respecte a l’últim baròmetre, quan tenia un 14,8% de la intenció directa de vot. En canvi, Ernest Maragall guanya set  dècimes, passant d’un 10,2% al 10,9% i el PSC passa d’un 7,4 a un 7,5 en sis mesos. Junts, que ha vist com la seva candidata i líder a l’Ajuntament, Elsa Artadi, abandonava la política activa, ha perdut dues dècimes, del 3,6% al 3,4%, mentre la CUP en guanya tres, del 2,6 al 2,9. La resta de partits, es mantenen amb poques a la part baixa amb poques diferències. 

Ada Colau, l'alcaldessa pitjor valorada des de fa 30 anys 

Aquesta enquesta es va dur a terme entre el 24 i el 31 de maig d’aquest 2022, i l’han resposta 809 veïns que tenen o poden tenir dret a vot en les pròximes eleccions municipals a l’Ajuntament. Aquests només han aprovat a dos dels líders municipals, Ernest Maragall, que es manté amb un 5,2, i Neus Munté, la líder de Junts des de l’adeu d’Artadi que assoleix el 5 en el seu primer baròmetre, tot i que és de les més desconegudes: un 70% diu que no la coneix o no sap com valorar-la. 

Darrere dels d'ERC i Junts se situa Jaume Collboni, que no es mou respecte a l’últim baròmetre, la seva nota segueix sent un 4,7. En canvi, la valoració de l’alcaldessa Ada Colau empitjora, tot i que lleugerament, passant d’un 4,2 a un 4,1. Aquesta xifra, però, és la pitjor nota que treu el regidor al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona des de Pasqual Maragall el 1990. Per sota d’ella hi ha Luz Guilarte (3,7), Eva Parera (3,7) i Josep Bou (3), que podria ser substituït per Dolors Montserrat en les properes eleccions com a candidat del PP al Ajuntament.