El Nacional.cat oferirà en exclusiva tres actes amb els aspirants a ser el pròxim alcalde de Barcelona a les eleccions municipals 2023. Cada acte es farà des del CaixaForum Macaya de Barcelona i es podrà seguir en directe i per streaming a través d’ElNacional.cat. El primer candidat a les eleccions municipals que participarà en aquests actes serà Jaume Collboni, candidat del PSC, el pròxim 26 d’abril (09:00). L’endemà, el 27 d’abril (09:30), serà el torn del candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias, mentre que Ernest Maragall (ERC) hi assistirà el 9 de maig (09:30). L’alcaldessa Ada Colau (BComú) ha declinat la invitació a participar-hi.  

Cada acte serà conduït pel director audiovisual del grup editor ElNacional.cat, Jofre Llombart, i com a gran novetat, una part del temps estarà dedicat a les respostes que Collboni, Trias i Maragall donaran, directament, a les preguntes que els faran els lectors del diari. Tothom que vulgui fer arribar les seves preguntes als alcaldables ho pot fer a través de les xarxes socials.

Com fer preguntes als candidats de Barcelona a les eleccions municipals 2023?

Els usuaris que vulguin fer arribar els seus dubtes i qüestions als alcaldables hauran de ser seguidors del compte de Twitter d’ElNacional.cat i penjar la pregunta amb un missatge que contingui l’etiqueta corresponent a cada debat. La redacció d’ElNacional.cat les aglutinarà per temàtiques, i les més rellevants es faran arribar als candidats perquè les contestin.

Programa Cara a cara eleccions municipals 2023   Maragall, Trias, Collboni

Aquesta és la primera vegada que ElNacional.cat fa trobades cara a cara amb els candidats a l’alcaldia de Barcelona en ple calendari electoral. Amb aquesta iniciativa el diari aposta per un acostament entre política i ciutadania, ja que farà arribar les inquietuds de la societat a les persones amb més opcions reals de governar Barcelona els pròxims quatre anys. 

Els tres actes (26 abril Collboni, 27 abril Trias i 9 de maig Maragall) seran retransmesos en directe a través d’ElNacional.cat. Les preguntes destinades als candidats es podran començar a enviar des d'avui mateix i fins a la finalització de cadascun dels actes.

Els lectors que no puguin seguir en directe la retransmissió de l’acte el podran recuperar immediatament després, perquè es penjarà en format diferit. A més, se n’editaran petits fragments a tall de resum per recollir els moments més destacats de cada trobada, que seran publicats a través dels diferents canals del diari.