Si les eleccions municipals de Barcelona tinguessin lloc ara, Ada Colau (18,5%) es faria amb la victòria. Tanmateix, aquesta victòria estaria marcada per un triple empat. Tant Colau com Xavier Trias (18,1%) i Ernest Maragall obtindrien 9 regidors cadascun, segons una enquesta interna d'Esquerra Republicana de Catalunya, elaborada per Netquest i que ha fet pública RAC1. 

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Seguint aquest triple empat hi hauria el PSC. Jaume Collboni es quedaria molt prop de les tres primeres posicions amb 8 regidors. Fins al moment, les enquestes situaven en aquesta quarta posició a Maragall, qui ara ostentaria la tercera posició. El sondeig mostra que, per primer cop, el partit d'extrema dreta Vox obtindria representació al consistori de la capital catalana. Concretament, tindrien 3 regidors, els mateixos que el PP. En canvi, es quedarien fora de l'Ajuntament de Barcelona Ciutadans, Valents i la CUP

Canvis en la cursa electoral 

L'enquesta de Netquest mostra l'evolució de la intenció de vot a les eleccions municipals de Barcelona els darrers mesos. Es pot apreciar l'impacte de la introducció de Trias a la cursa electoral. A principis d'any, Jaume Collboni era el candidat preferit mentre que l'alcaldessa Colau estava relegada a quarta posició. L'efecte Trias es va fer notar ràpidament, ja que només anunciar la seva candidatura va ser un gran sorpasso i es va posar al capdavant. 

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Tanmateix, la candidatura de Xavier Trias ha tingut altres efectes. Segons s'apunta en l'enquesta la presència del candidat de Junts ha activat els votants de Colau i fragmenta els vots contra aquesta. 

L'enquesta, que analitza setmanalment l'evolució dels candidats, situa el punt àlgid de Trias, fins ara, a mitjans de febrer, amb el 23% dels vots i 11 regidors. Des d'aleshores, l'exalcalde ha anat perdent força, mentre ERC i Barcelona en Comú han anat avançant posicions. Tot plegat desemboca en aquest triple empat que Netquest augura que succeiria si els comicis fossin ara. 

Novetats a la llista de Xavier Trias 

El passat dimecres es van anunciar novetats en la llista de Xavier Trias a l'Ajuntament de Barcelona. A més de les incorporacions dels exconsellers Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa, destaca el fitxatge de Josep Rius, vicepresident i portaveu de Junts per Catalunya, en setena posició. A més, en aquesta candidatura també s'inclou  L'exdirigent d'Unió i exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, qui serà el número 6.