El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet la seva primera aparició pública després de deixar el govern municipal per centrar-se en la campanya de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. Collboni ha reaccionat als resultats d'una enquesta publicada aquest divendres a ElNacional.cat i ha afirmat que creu que pot ser "el guanyador" de les eleccions. "El què indiquen aquesta enquesta i totes les enquestes que han sortit darrerament és que el PSC té força i podem ser el partit guanyador de les eleccions municipals", ha afirmat acompanyat del líder de la formació socialista, Salvador Illa.

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Aquest diari va publicar aquest divendres una enquesta pròpia, realitzada per l’Institut Feedback, que mostra una intenció de vot que deixa al candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias, com a guanyador dels comicis municipals de maig amb un 23,1% d'intenció de vot i una projecció d'entre 11 i 12 regidors. En segona posició es posiciona el candidat del PSC, Jaume Collboni, gairebé 4 punts per sota de Trias amb un 19,25% d'intenció de vot i entre 9 i 10. Aquests resultats, que demostren que la cursa per liderar l'Ajuntament de Barcelona es disputarà principalment entre Trias i Collboni, també manifesten la caiguda dels comuns d'Ada Colau que passarien del 20,74% dels vots el 2019 al 16,68% el 2023. També destaca la possible davallada d'Esquerra Republicana, amb Ernest Maragall al capdavant, que es quedaria amb gairebé un 16% dels vots i que perdria més de 5 punts respecte als resultats de 2019, quan va ser el candidat més votat amb un 21,37% dels vots.

Respecte a la seva sortida del govern municipal aquesta darrera setmana, Collboni ha explicat que ara obra "una nova etapa" centrada en les eleccions del mes de maig. "Ara comencem un procés llarg, de quatre mesos, on tenim la capacitat de sortir a parlar amb la gent, de conversar i d'escoltar quins són els problemes en els quals cal posa atenció", ha afirmat el candidat socialista. Collboni també ha recalcat que la seva proposta política recau en la "proximitat amb la gent que cada dia s'aixeca per tirar endavant Barcelona i Catalunya".

Collboni i Illa han fet una passejada pel barri de Marina-El Port, han entrat al mercat de La Marina i han conversat amb comerciants i veïns de la zona. Respecte a aquests actes d'apropament al veïnat, Collboni ha remarcat que en farà "més de 200" d'ara fins a les eleccions del 28 de maig. "El que vull és apropar-me a la gent, escoltar quines propostes tenen i què en pensen del futur de la ciutat, és una manera de fer política amb la qual em sento molt identificat", ha explicat.