L’advocat de Carles Puigdemont Jaume Alonso Cuevillas assegura que les accions del CDR, que els partits constitucionalistes qualifiquen de ‘kale borroka’, no tindran cap influència en la decisió de la justícia alemanya i que “tampoc hauria d’influir” a Espanya perquè “qualsevol fet és atribuïble a qui el comet, no a la resta”. Ho ha dit en una entrevista a ‘El Matí’ de Catalunya Ràdio. Tot i això, l’advocat de Puigdemont ha reconegut que s’està construint “un relat polític d’opinió pública de dir: Veieu com són violents? Ho veieu com això és terrorisme? Ho veieu com és kale borroka?”. Aquest cap de setmana han estat diverses les veus que des del Partit Popular, el PSOE, PSC i Ciutadans han comparat l’actuació dels Comitès de Defensa de la Republica amb la violència al País Basc i la insurrecció.

Cuevillas està a l’espera que la fiscalia alemanya es pronunciï sobre si admet o no a tràmit l’euroordre d'extradició del jutge Pablo Llarena: “la majoria d’euroodres es concedeixen però aquest cas és excepcional”. Si la petició tira endavant i es trasllada al Tribunal alemany caldrà saber també si es mantenen les mesures cautelars o “es canvien”

L’advocat de Carles Puigdemont, que ahir va presentar davant del Tribunal Suprem un recurs contra el seu processament, ha explicat que el text detalla fil per randa les raons per les quals no hi ha delicte de rebel·lió: “No n’hi ha. No hi ha per on agafar-ho. És el què creuen la majoria de catedràtics de dret penal de tot Espanya i de diferents tendències ideològiques.

Per últim, Cuevillas, preguntat sobre si l’anunci de la compra de 50 avions alemanys per part d’Espanya podria influir en la decisió judicial d’aquell país, l’advocat ha estat taxatiu: “els jutges alemanys són jutges de veritat i no tindran en compte el què digui o deixi de dir Ángela Merkel”.