El president Carles Puigdemont i els consellers Clara Ponsatí i Lluís Puig han presentat aquest dilluns un recurs contra el seu processament per part del Tribunal Suprem. “Expliquem per què no hi ha rebel·lió ni malversació i denunciem diverses vulneracions de garanties processals”, ha explicat el seu advocat Jaume Alonso Cuevillas. El document, al qual ha tingut accés El Nacional, sosté que el Tribunal Suprem no és competent i denuncia que no els ha permès exercir la defensa.

 

A l’escrit, la defensa dels dirigents independentistes al·lega la nul·litat de les actuacions per “falta de competència objectiva del tribunal”, així com per “indefensió en no haver-se permès l’actuació de la defensa lletrada” de Puigdemont, Puig i Ponsatí. D’altra banda, també argumenten la “falta de rellevància penal” dels fets investigats, perquè ni la convocatòria d’un referèndum ni la declaració d’independència no encaixen en cap tipus del Codi Penal espanyol. En aquest sentit, consideren que no encaixen ni el delicte de rebel·lió ni el de desobediència, i neguen que hi hagi hagut malversació.

L’escrit també al·lega que no hi ha hagut “cap tipus de violència” que justifica l’acusació per rebel·lió, com a molt algunes “actuacions reprovables i aïllades dels qui causen danys” en el marc de les manifestacions, que “a tot estirar podran ser acusats del tipus penal de desordres públics”.