Izquierda en Positivo, una de les formacions que va presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el decret d'ajornament de les eleccions, ha proposat que el Govern en funcions i totes les parts recurrents del decret es reuneixin. En un comunicat d'aquest dijous a la tarda, el partit ha instat l'Executiu a una trobada per arribar a "acords" i superar la "situació de caos i d'inseguretat jurídica".

A més, el partit ha proposat que les eleccions se celebrin el 28 de març, i ha demanat que el Govern les convoqui de manera "legal", i en una data que faciliti la participació. La formació oferirà demà al matí una roda de premsa per exposar més detalls.

El TSJC ha decidit aquest matí que manté la suspensió cautelar del decret que ajorna el les eleccions del 14 de febrer, i es pronunciarà definitivament abans del 8 de febrer. El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonèsha reaccionat acusant el tribunal d'"obligar" els catalans a triar entre la salut i el dret a vot.

A més d'Izquierda en Positivo, Federalistes d'Esquerres, Impulso Ciudadano i la Lliga Democràtica també van impugnar davant del tribunal l'ajornament de les eleccions. Ara bé, va ser el recurs d'un particular, Josep Asensio, un advocat que va ser mosso d'esquadra durant 21 anys i que en els darrers anys s'ha dedicat a interposar recursos i querelles per diverses qüestions, el que va permetre que el TSJC apliqués les mesures cautelars que van suspendre l'ajornament.

 

Imatge principal: Celia Cánovas, exsenadora de Podemos i impulsora d'Izquierda en Positivo / Europa Press