El nombre d'afiliats de la Intersindical-Confederació Sindical Catalana ha augmentat un 12% des de l'1 d'octubre. Concretament, el sindicat independentista compta amb 500 associats més, que s'afegeixen als 4.000 que tenia a l'estiu. Si es continua a aquest ritme, l'organització preveu acabar l'any amb un miler d'afiliats nous. En una entrevista a l'ACN, el portaveu de la Intersindical-CSC, Marc Sallas, ha atribuït aquest ascens al fet que les vagues del 3-O i el 8-N han demostrat que "hi ha una opció sindical que és valenta i digna i que està fent la feina que toca d'acord amb el moment polític que viu el país". 

El portaveu de la Intersindical-CSC assegura que la situació de les darreres setmanes els ha permès "aparèixer com una tercera opció" davant dels dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO. Mentre la Intersindical té actualment 4.500 afiliats i 300 delegats, la USOC -el tercer sindicat a Catalunya- té 15.000 afiliats i 2.500 delegats.

Per Marc Sallas, el procés independentista ha posat de relleu que "una de les mancances que havíem tingut com a país fins ara és que no disposàvem de sindicats nacionals i de classe". La situació política està servint també per "obrir aquest meló pendent de l'independentisme, que ara es veu com una necessitat". Per la Intersindical-CSC, "la República catalana és un element importantíssim per poder avançar cap a la justícia social", ha argumentat. 

Sallas ha explicat que cal tenir en compte que "el sindicalisme majoritari d'aquest país és el sindicalisme del 78 encara, hereu de la transició i que defensa els valors constitucionals espanyols". "Aquí nosaltres no hi entrem, ni tampoc la majoria política i social d'aquest país", ha afegit el portaveu, qui considera "normal" que "apareguin opcions sindicals que ja se situen al marge dels consensos de la transició". 

Precisament aquest dilluns, el diputat d'ERC Joan Tardà i el portaveu de Súmate i exdiputat de la CUP Antonio Baños van compartir a Twitter l'enllaç per afiliar-se al sindicat:

L'organització obrera està treballant per fer una campanya per promoure les afiliacions. En aquest sentit, Sallas apunta que una de les seves assignatures pendents és "anar estructurant el territori, ja que quan tens delegacions a comarques hi ha més capil·laritat perquè la gent entri i conegui el sindicat". Actualment, l'organització té quatre locals a Barcelona, un a Igualada i un altre a Sabadell. 

El portaveu ha criticat la "intoxicació dels grans sindicats difamant en contra de la vaga" del 8-N. El portaveu ha assegurat que delegats "d'altres sindicats" van assegurar que l'aturada era "il•legal", fet que considera un atac contra el dret a vaga. De fet, la patronal Foment del Treball va denunciar la vaga perquè considerava que s'havia convocat per "motius polítics" i per tant la considerava "il•legal". Davant de la demanda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va decidir no suspendre l'aturada del 8-N com a mesura cautelar, si bé encara no s'ha pronunciat sobre el fons de la qüestió. 

En aquest sentit, el portaveu del sindicat independentista ha reiterat que la vaga del 8-N es va convocar per "motius estrictament laborals que no van deslligades de les qüestions polítiques". I és que, al marge de la creixent precarietat del mercat laboral, un dels motius de la convocatòria era el decret del govern espanyol per facilitar el trasllat d'empreses. Sallas no ha revelat si hi haurà una nova vaga general en un futur proper: "Anirem decidint si en convoquem una altra o no".