Al mateix temps que ERC, JxCat i la CUP negocien com serà el futur Govern de la Generalitat, han presentat una proposta de resolució de "solidaritat" per respondre la querella que la Fiscalia ha interposat contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres més de la Mesa: Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado.

La proposta ha estat entrada a registre aquest dimecres i l'han presentat davant dels mitjans la diputada d'ERC Anna Caula, la portaveu de JxCat, Gemma Geis, i la diputada de la CUP Maria Sirvent. Segons ha confirmat l'anticapitalista, les forces independentistes han volgut sumar els comuns però aquests finalment no l'han subscrit, tot i que no ha entrat en més detalls.

"Les reiterades ingerències lesionen la sobirania del Parlament i atempten contra els drets de les diputades a votar i debatre sobre el dret a l'autodeterminació", ha denunciat Caula. "És un acord de les forces independentistes davant de la regressió democràtica que representen aquestes querelles", ha explicat Geis.

 

La proposta expressa, en nom de la Cambra si finalment és aprovada, "el seu rebuig a la judicialització de la política catalana emmarcada en una causa general contra l’independentisme i la dissidència política i el seu compromís per garantir el dret a debatre dels diputats i diputades sobre tots els assumptes polítics que interessen a la ciutadania, inclòs el dret a l’autodeterminació o la monarquia".

Els partits també mostren la seva "preocupació" pel fet que la Fiscalia s'hagi querellat per expressions a favor del dret a l'autodeterminació, la voluntat de la cambra a respectar la voluntat del poble català i la reprovació de la Corona.

"El Parlament de Catalunya constata que ha aprovat desenes de resolucions polítiques sobre el dret d’autodeterminació des de l’any 1989 i es compromet a continuar fent-ho si aquesta és la voluntat dels diputats i diputades de la cambra", conclou el document.

Cap pista sobre les negociacions

Preguntades sobre les negociacions, Sirvent ha volgut tallar d'arrel les preguntes dels periodistes aclarint que la compareixença es feia amb motiu de la proposta de resolució i de la "solidaritat" dels tres partits independentistes envers les persones querellades.

Així doncs, cap de les diputades ha volgut donar més detalls sobre les negociacions que ERC, JxCat i la CUP estan duent a terme aquestes setmanes per tal de formar el nou Govern i, també, la futura Mesa de la Cambra catalana.

 

Imatge principal: Els membres querellats de la Mesa amb les diputades que han presentat la resolució de solidaritat / Marina Fernàndez