El líder del PSC, Salvador Illa, i la número dos de Ciutadans, Anna Grau, han posat en dubte que el republicà Pere Aragonès acabi sent investit aquest divendres. "Pel que estem veient no hi ha acords tancats ni majories garantides", ha dit Illa en una entrevista al Planta Baixa de TV3 tot just abans de confirmar que votaran negativament.

En referència a l'acord a què han arribat ERC i la CUP després que la militància de la formació antisistema l'hagi validat, Illa ho titlla de "submissió".  "No és un error nou. Des de la investidura d'Artur Mas el 2016 hi ha una submissió dels partits independentistes a la CUP". També ha denunciat que el fet que un partit "antisistema" condicioni aquest govern és un "error molt greu".

Com ja va fer ahir després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Laura BorràsIlla ha insistit a presentar-se a la investidura si el candidat d'ERC, Pere Aragonès, no aconsegueix ser investit president. "En la meva entrevista amb la presidenta del Parlament en el marc de la ronda de consultes li vaig expressar la meva predisposició i voluntat de dirigir-me a la càmera per obtenir la confiança", ha admès.

'Gatillazo'

La número dos de Ciutadans pel 14-F, Anna Grau, també ha qüestionat la viabilitat de la investidura d'Aragonès. I ho ha fet d'una manera més gràfica: "Serà una mica 'gatillazo' i una colossal pèrdua de temps".

En unes declaracions als periodistes a Sant Cugat del Vallés (Barcelona) aquest dijous, Grau ha criticat l'"escenari de baralles i negociacions pseudomafioses" que segons el seu parer estan protagonitzant les tres formacions que estan negociant el futur Govern.

Ha criticat la CUP, ERC i JxCat per estar "mercadejant i potinejant un Govern que probablement de l'últim que s'ocuparà és dels problemes de la ciutadania, i molt menys de treure Catalunya del pou de la decadència en el que hi està ficada".

Els comuns, en el 'No'

Que la militància de la CUP hagi avalat l'acord amb els republicans no canvia res per als comuns, segons han indicat des del partit a aquest diari. La formació de Jéssica Albiach no donarà el seu suport a Aragonès pel fet que el pacte encara necessitaria els vots de JxCat, formació que no volen veure ni en pintura.