El candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, ha anunciat qui serà la seva consellera de Salut si pot formar govern després de les eleccions del 14-F. Es tracta d'Olga Pané, actual gerent del Parc de Salut Mar.

Després d'anunciar el seu vicepresident econòmic durant l'arrancada de la campanya, Maurici Lucena, president d'Aena, Illa ara ha posat cara a la direcció del Departament de Salut. Especialista en Medicina del Treball, diplomada per ESADE en gestió hospitalària i amb un màster en gestió de serveis de Salut per la UB, Pané és gerent del Parc de Salut Mar des del 2011. 

Abans, Pané havia estat directora general de l'empresa Projectes Sanitaris i gerent del Consorci Sanitari de l'Anoia. Des del PSC apunten a ElNacional.cat que amb aquest nomenament de campanya s'ha volgut marcar diferències amb l'actual responsable de Salut, la republicana Alba Vergés, qui no tenia "ni formació ni experiència en el sector".

El suport de Ximo Puig

Illa ha fet aquest anunci en un acte aquest dimecres en què també ha participat el president de la Generalitat valenciana, el socialista Ximo Puig. Illa ha confessat que la gestió del president valencià li serveix com a "inspiració": "El que has fet tu a València és el que vull fer jo a Catalunya".

salvador ill ximo puig - psc

Foto: PSC

Puig ha desitjat sort a Illa i ha acusat els partits independentistes de "no voler saber res de València". "Durant molt anys van governar les dretes aquí a València i  no volien saber res de Catalunya, i ara és Catalunya qui no vol saber res de València", ha criticat.

El president valencià ha qualificat de "definitori per als valencians" que "Catalunya torni a l'espai multilateral" de l'Estat. Illa li ha promès que "si soc president de la Generalitat ja et confirmo que Catalunya tornarà a totes les reunions" i ha recordat que l'actual govern espanyol aposta pel "federalisme". El dirigent socialista ha posat com a exemple la reunió que el president espanyol, Pedro Sánchez, va convocar amb tots els president autonòmics i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, com seria la gestió dels fons europeus.

En aquella trobada, el vicepresident Pere Aragonès va participar en representació de Catalunya i va aprofitar per denunciar davant la dirigent europea la repressió de l'Estat contra l'independentisme.