El líder del PSC, Salvador Illa, ha agraït a ERC el "pas important" que han fet en acceptar l'execució de la ronda B-40 per intentar tancar un acord pels pressupostos de la Generalitat, però ha recordat que encara hi ha punts per resoldre que "no són menors". Així ho ha afirmat aquest dissabte en declaracions als periodistes a la plaça de la Marina de Sants, a Barcelona, ​​amb el candidat del PSC a l'alcaldia de la capital catalana, Jaume Collboni. El primer secretari dels socialistes ha detallat que dilluns es reprendran les negociacions amb el Govern i que espera arribar a un acord "en els pròxims dies" per desencallar els comptes. Segons Illa, no tenen "ganes d'allargar ni de dilatar" les negociacions, però "encara queden alguns serrells que no són insignificants" per abordar. 

"Dilluns es reprendran les negociacions", ha assegurat el líder del PSC, tot recordant que les converses requereixen "un espai de discreció". "Hem de continuar treballant totes les hores que facin falta amb la millor de les voluntats", ha afegit durant la seva intervenció.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que els pressupostos "han de ser una realitat com més aviat millor". En l'obertura del 29è Congrés Nacional d’ERC, ha reivindicat la "maduresa" del partit demostrada els últims dies amb "decisions complexes" i ha destacat "l'empatia, complicitat i comprensió" de la seva gent. Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu nacional del partit, també ha apuntat que "les decisions complexes són per als valents". "Aquesta setmana hem donat una lliçó de responsabilitat i sentit de país", ha afegit. Una idea que ha contraposat als que fan política amb el "tot o res, el xantatge permanent" o els que "mesuren la política en likes o retuits".

Illa parla sobre els límits de l'humor

El primer secretari dels socialistes també ha parlat sobre l'acomiadament de l'humorista Manel Vidal i ha mostrat "respecte" cap a TV3 i la productora del late night Zona Franca, Atomic Beat Media, per haver pres aquesta decisió. "Hi ha límits que convé no traspassar, afectin a qui afectin", ha apuntat, en ser preguntat per la polèmica. En aquest sentit, el socialista ha assegurat que li agraden "les actituds respectuoses". L'humorista català ha estat acomiadat aquesta setmana del programa Zona Franca, on feia una secció sobre la política catalana. Vidal va fer servir en el seu últim gag una gràfica amb una forma d'esvàstica per parlar sobre les negociacions pels pressupostos i la posició del PSC. Un mem habitual a les xarxes socials on l'humorista va situar el PSC a l'extrem superior dret amb un puntet vermell, que es correspon amb el màxim de dretà i autoritari, en parlar sobre l'independentisme.