El cas de l'exdiputat de Podem Alberto Rodríguez no deixa d'aixecar polseguera. S'ha convertit en un nou front de batalla entre Podem i PSOE, els dos partits del govern espanyols que ja acumulen molts fronts oberts que fan trontollar la seva coalició. L'últim en dir la seva ha estat Pablo Iglesias, exvicepresident del govern espanyol i exlíder de la formació morada. 

Iglesias ha estat taxatiu i ha assegurat que  la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, "hauria de dimitir per pròpia dignitat" perquè la retirada de l'escó a Alberto Rodríguez "és una barbaritat" i el jutge Manuel Marchena "se n'ha rigut", segons informa Efe. 

Tot el cas de Rodríguez per Iglesias no s'aguanta per enlloc i això ho ha deixat clar dient que el primer "abús" que es va cometre en aquesta causa va ser "la condemna a Alberto sobre la base d'un muntatge policial increïble", però l'exdirigent de Podem creu que les accions de Batet encara són més censurables. 

"L'informe dels lletrats del Congrés deia el contrari del que ha fet", ha sentenciat Iglesias. L'exdiputat ha acusat Batet de cometre "una indignitat" en permetre una "intromissió" del poder judicial i no protegir el poder legislatiu. "El que ha passat és gravíssim, és una manera de dir que Marchena i el Tribunal Suprem poden treure l'escó a qui els doni la gana", ha afirmat

Però la cirereta del pastís per Iglesias és que "després de robar l'escó a Alberto Rodríguez (Batet) se n'anés amb el rei i amb la reina, dona una imatge de país patètica" i és una "humiliació als valors democràtics no té precedents".

Podem reacciona 

La formació morada ha demanat a Meritxell Batet que dimiteixi "per dignitat" en entendre que el que ha fet el jutge del Suprem Manuel Marchena com el que ha "perpetrat" Batet en retirar l'escó al diputat de Podem Alberto Rodríguez "atempta contra la democràcia i la separació de poders".

És una cosa "gravíssima", han coincidit a qualificar els portaveus de Podem, Isa Serra i Pablo Fernández, en una roda de premsa a la seu de la formació en el marc del xoc entre els dos socis del govern espanyol a compte de la retirada de l'acta a Rodríguez i sobre qui ha de pilotar el procés per derogar la reforma laboral.

Rodríguez per la seva banda ha estripat el carnet del partit després que aquest reculés a l'hora de querellar-se contra Batet per prevaricació. El canari ha anunciat que emprendrà accions jurídiques, fins i tot a Estrasburg, si és necessari.

 

Imatge principal: Pablo Iglesias, exlíder de Podem, durant un acte en una universitat / Europa Press