El fins ara diputat del Congrés dels Diputats Alberto Rodríguez ha anunciat que abandona la militància política després que Unidas Podemos s'ha fet enrere de signar la querella contra la decisió de la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, de retirar-li l'acta parlamentària. La decisió l'ha anunciat aquesta tarda el ministre i coordinador federal d'Izquierda Unida, Alberto Garzón.

L'ara exdiputat canari, en declaracions als mitjans de comunicació a l'Aeroport de Tenerife, ha anunciat que estripa el carnet de Podemos arran de la retirada de la seva acta de diputat i ha acusat al soci de govern de Podemos, el PSOE, de "robar-li" la seva acta. Finalment ha explicat que emprendrà accions jurídiques, fins i tot a Estrasburg, si és necessari.

Les declaracions de Rodríguez

"Abandono la militància partidista, abandono Podemos. Agraeixo profundament aquests anys, han estat de moltíssim aprenentatge. Agraeixo profundament a tota la militància que ens ha acompanyat en tot aquest procés. Des d'aquí el meu agraïment. Toca tancar un cicle, abandono la militància en Podemos", ha explicat.

Alberto Rodríguez aeropuerto tenerife Podemos EFEEFE

Rodríguez ha argumentat la persecució judicial cap a la seva persona en la seva condició obrera: "Està en l'aire una sensació que difícilment puc ignorar. Si no fos un pibe de barri, d'una zona obrera, si no fos canari, m'haurien llevat l'escó? Què hauria passat si tingués un cognom compost? Perdonin, però la sensació que tinc és que això no hagués passat. Aquesta batalla la van guanyar ara com ara, a mi em van posar per a donar-li veu als canaris, desenes de milers de persones. El poble canari és lluitador i quan veu que ho estan aixafant respon amb decisió. La història farà un volt i quan tornem serem centenars de milers de vots".

Canvi de rumb 

Unidas Podemos recula i no signarà la querella contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat que la querella contra Batet, en la que s'acusa de prevaricació a la presidenta per retirar l'escó al diputat de Podemos Alberto Rodríguez, és una acció legal de l'afectat "a títol personal".

Garzón amb les seves paraules ha canviat el rumb de l'estratègia del partit. D'un cop de volant ha contradit el comunicat que ahir va publicar el seu partit anunciant que emprenien accions legals contra Batet. El ministre de Consum ara assegura que es tracta "d'una acció jurídica a títol personal per part d'algú que està indignat" amb aquest procediment que "no hauria d'haver-se produït".

Amb aquestes paraules, Garzón desmarca Unidas Podemos de l'ofensiva judicial contra la presidenta del Congrés, tot i que ahir la formació va anunciar aquesta iniciativa pels seus canals oficials. Podemos va recriminar a Batet d'haver cedit a la "pressió" del Tribunal Suprem i de "l'extrema dreta" i per decidir cessar a Rodríguez de manera "unilateral", contra el criteri dels lletrats de la Cambra i de la Mesa del Congrés.

Imatge de la rebuda de Rodríguez a l'aeroport de Tenerife