El líder del PSC, Miquel Iceta, ha defensat que és una "obligació democràtica" expulsar el "pitjor Govern" que ha tingut Catalunya en els últims quaranta anys, des que es va restaurar la Generalitat, en les eleccions previstes per al pròxim 14 de febrer.

"Hem de treballar pel canvi, gairebé diria que és una obligació democràtica perquè, avui, el PSC és l'única força política que pot allunyar Catalunya de l'estratègia de la confrontació i la gesticulació estèril, que és la que han practicat els independentistes i que, a la fi, l'únic que volia era amagar la seva incompetència", ha afirmat avui dissabte el primer secretari dels socialistes catalans durant la seva intervenció en el Consell Nacional del PSC. La formació aprovarà l'esborrany de programa electoral elaborat per la direcció del partit.

Deixar enrere el procés

Tant Iceta com el secretari d'organització, Salvador Illa, han destacat que les pròximes eleccions al Parlament representen una "oportunitat" perquè Catalunya deixi enrere deu anys de procés, "que no han portat res positiu". Iceta ha assegurat que la situació s'ha anat degradant fins a arribar a la seva cota més baixa amb l'actual Govern, que es caracteritza per les "baralles" constants entre els socis de JxCat i ERC, el caos i la incapacitat. Així ha demanat superar l'independentisme perquè "va prometre la independència i només ha aconseguit decadència".

Pressupostos i sectarisme polític

Amb la mirada a Madrid, Iceta ha celebrat que previsiblement es puguin aprovar els pressupostos generals de l'Estat després de l'acord amb ERC i els vots a favor del PNB, Bildu i Compromís. Tot i això, ha lamentat que hi hagi hagut "molta cridòria" per quines formacions donen suport als comptes quan el que s'hauria de criticar és precisament qui no ho fa. "Representa desconèixer les dificultats del país i anar guiat més aviat pel sectarisme polític", ha remarcat.

Per la seva banda, Salvador Illa ha defensat que Catalunya necessita deixar enrere el procés per centrar-se en qüestions com la sanitat, l'educació i el treball, més essencials que mai en un context de pandèmia com la Covid-19. Així ha fet una crida a la mobilització el 14-F per "expulsar" de la política catalana la unilateralitat, "que tant de mal ha fet", i substituir-la per la recerca de la cohesió.