Vint-i-quatre hores després de l'enèsim incendi al Palau de la Generalitat motivat per la gestió de la crisi del coronavirus, el Govern ha afrontat aquest dimecres el marcatge de l'oposició amb l'habitual sessió de control al Parlament. Sobre la taula, múltiples carpetes: el caos en els ajuts promesos als autònoms, el cessament de la cúpula de Treball o la filtració del pla de desescalada previst per als propers mesos. A l'ull de l'huracà, el conseller Chackir el Homrani

El titular de Treball, que la nit anterior havia cessat el seu equip, ha escoltat com l'oposició demanava la seva dimissió. Una petició que ha ignorat durant el seu torn de rèplica. En canvi, ha aprofitat la intervenció per tornar a disculpar-se pel desgavell viscut la setmana passada amb les sol·licituds de prestacions per als autònoms, que només van arribar a 1 de cada 10 treballadors per compte propi a Catalunya. "Ens vam equivocar", ha reconegut. I ha demanat "disculpes a totes les persones a qui vam generar una onada d’insatisfacció; sempre que tenim recursos els posem a disposició dels autònoms, i els vam voler treure de la manera més àgil". 

2.500 autònoms ja haurien cobrat

Segons ha explicat el conseller, ja haurien començat a cobrar 2.500 autònoms i s'haurien resolt 4.000 peticions. 

"El que fem és utilitzar tots els recursos que tenim", ha justificat, "no posar recursos i que acabin cobrant en cinc o sis mesos". 

Apunta a Moncloa

Davant l'allau de crítiques, Homrani ha defensat el seu paper i la contraposat a la gestió del govern espanyol. En aquest sentit, ha sentenciat: "El que no faig és rentar-me les mans com fa el govern de l’estat, hem pres decisions". 

Com a exemples de la mala praxi de Moncloa, ha posat el retard en el cobrament de la prestació d'atur que estan patint un munt de treballadors arreu d'Espanya o la decisió d'apujar la quota d'autònoms en plena pandèmia.