El Govern no tornarà a utilitzar el model d'accés a les subvencions que ha plantejat la Conselleria de Treball als autònoms per als ajuts arran de la crisi del coronavirus i Vicepresidència coordinarà un equip interdepartamental que dissenyarà un nou mecanisme mentre duri la pandèmia. Aquestes han estat les conclusions de la reunió que han celebrat aquesta tarda el vicepresident, Pere Aragonès, amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i els consellers de Treball, Chakir el Homrani, i de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, després que aquest sistema, que només dona accés als primers que demanen la subvenció, ha desbordat durant dos dies consecutius el web el Govern.

Fonts de l'executiu destaquen que aquest model plantejat per Treball als autònoms genera situacions angoixants, perquè obliga a una cursa per arribar els primers, i col·lapsen el sistema informàtic. De fet, la utilització d'aquest sistema ha provocat un creuament de retrets entre els departaments de Treball i Polítiques Digitals.

A través d'una nota, el Govern s'ha compromès a "dissenyar i posar en marxa noves ajudes de suport econòmic a través d'un mecanisme legal més àgil, que arribi al màxim d'afectats possibles i que es mantingui de manera regular en el temps mentre duri la pandèmia".

Vicepresidència coordinarà

Segons la nota, l'executiu crearà de manera urgent un equip interdepartamental per treballar amb aquest objectiu que coordinarà el Departament de Vicepresidència.

L'executiu, que insisteix a lamentar la situació provocada pel desgavell de l'ajut als autònoms, assegura que buscarà solucions "d'acompanyament econòmic per als sectors més afectats per la crisi de la Covid".

Pla de xoc

En aquest sentit, el Govern conclou amb l'exigència al govern de l'Estat que "abordi amb la màxima celeritat un pla de xoc de suport econòmic i social, que inclogui la moratòria d'impostos i cotitzacions socials per als sectors més afectats".

"En l'àmbit laboral cal que l'Estat ofereixi solucions immediates als treballadors i treballadores afectades pel bloqueig en la tramitació dels ERTO, el cobrament del subsidi d'atur i l'Ingrés Mínim Vital", reclama el Govern en una nota que ha fet pública després de la reunió.