El gurú de la premsa ultra als EUA, Tucker Carlson, convidat VIP de Vox a Ferraz. L'expresentador de Fox News, acomiadat per difondre notícies falses, s'ha desplaçat fins a la capital espanyola per assistir amb el partit d'extrema dreta a les manifestacions contra l'amnistia. "A Madrid", ha escrit Carlson a Twitter aquest dilluns, amb una imatge al costat de Santiago Abascal. A la fotografia també hi apareixen altres polítics de la formació ultra, com la portaveu en el Congrés, Pepa Millán, i el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan García Gallardo. El comunicador nord-americà és el primer famós que assisteix a les mobilitzacions contra el PSOE, després d'onze dies.

🔴 Manifestació a Madrid avui contra l'amnistia, DIRECTE | Última hora de les protestes a Ferraz

A l'abril, Carlson va ser acomiadat de Fox News per les seves mentides, que van costar a Rupert Murdoch uns 1.360 milions d'euros. Des d'aleshores, té un programa d'entrevistes a Twitter on ha entrevistat personatges com l'expresident dels EUA Donald Trump i el candidat ultra a la presidència de l'Argentina, Javier Milei. A l'entrevista des de Buenos Aires, Milei va acusar el papa Francesc de tenir afinitat pels "comunistes assassins" i d'estar al costat de les "dictadures sanguinolentes". Ara, sembla que el gurú de les notícies falses podria entrevistar també a Abascal.

En la imatge, el líder de Vox apareix amb un micròfon de corbata a la camisa. Aquest detall fa pensar que Carlson s'ha desplaçat a Madrid per fer un programa sobre les manifestacions ultraespanyolistes contra l'amnistia i els pactes de Pedro Sánchez amb els independentistes catalans. A la protesta d'aquest dilluns, l'expresentador s'ha donat un bany de masses i ha estat entrevistat per Okdiario. En declaracions al mitjà ultra, Carlson ha assegurat que "qualsevol que violi la Constitució, que potencialment utilitza violència física per acabar amb la democràcia, és un tirà, és un dictador". No es va mostrar tan contundent quan milers de trumpistes van assaltar el Capitoli, el 6 de gener del 2021.

Carlson no ha sigut l'únic mentider a la protesta de Ferraz aquest dilluns. Javier Negre, condemnat per escriure notícies falses i ara treballant en el seu propi pamflet ultra, ha tornat a assistir a la manifestació. Aquest dilluns hem sabut que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha portat Negre a la Fiscalia General de l'Estat per piulades sobre la policia en aquestes protestes, mostrant com s'atacava als agents i difonent les seves cares.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!