La sèrie 'Succession' traspassa les pantalles aquest dijous per donar pas a la vida real. El magnat Rupert Murdoch, de 92 anys, ha anunciat que es retira com a president del conglomerat mediàtic Fox i de News Corporation després de 70 anys de carrera. També ha expressat que deixa les regnes del negoci al seu fill Lachlan Murdoch, de 52 anys.

L'australià nacionalitzat nord-americà deixarà el seu càrrec en el novembre, durant la celebració de la junta general d'accionistes, indica un comunicat de premsa d'ambdues empreses. Després d'aquestes juntes Lachlan Murdoch es convertirà en president exclusiu de News Corp i continuarà com a president executiu i director executiu de Fox Corporation.

"En nom de les juntes directives de FOX i News Corp, els equips de lideratge i tots els accionistes que s'han beneficiat del seu ardu treball, felicito el meu pare per la seva notable carrera de 70 anys", va dir Lachlan Murdoch.

Així mateix, va expressar el seu agraïment per "la seva visió, el seu esperit pioner, la seva ferma determinació i el llegat durador que deixa a les empreses que va fundar i a les innombrables persones que ha impactat". Lachlan Murdoch va assenyalar que el seu pare es desentramparà com a "president emèrit i sabem que continuarà brindant valuosos consells a ambdues companyies".

En una nota als empleats, esmentada per CNBC, Murdoch pare indica que "la salut d'ambdues empreses és tan robusta com la meva", mentre els assenyala que és "optimista respecte als anys vinents i planatge participar-hi". Mentre es va conèixer la decisió del magnat, les accions de Fox baixaven l'1,51 % fins a 30,68 dòlars per títol i les de News Corp pujaven el 0,66 % fins a 19,80 dòlars.