El sindicat Solidaridad, vinculat a l'extrema dreta de Vox, ha convocat per al divendres 24 de novembre una vaga general en defensa de la unitat d'Espanya i per mostrar el seu rebuig a la futura llei d'amnistia i als pactes del PSOE per a la investidura. Tot i això, el Ministeri de Treball del govern espanyol només permet que els agents socials reconeguts com a majoritaris puguin convocar una vaga general, un terreny delimitat a UGT i CCOO per ser els sindicats més representatius en l'àmbit estatal, ja que acrediten el 10% del total de delegats de personal, dels membres dels comitès d'empresa i dels corresponents òrgans de les administracions públiques i els sindicats o ens sindicals. I, per tant, sigui junts o en solitari, estan darrere de totes les vagues generals convocades a Espanya en període constitucional.

Tot i això, encara que Solidaridad no aconsegueix aquestes xifres, ja que, per aconseguir-les és necessària una trajectòria major, va néixer el 2020, segons expliquen fonts de Solidaridad a Europa Press, la jurisprudència indica que no es pot negar el dret a vaga als sindicats minoritaris per ser un dret fonamental. Davant això, després de la presentació de 100.000 signatures i el registre al Ministeri de Treball, des de Solidaritat han pogut formalitzar la convocatòria de vaga per sumar-la així al rebuig que Vox ha mostrat en nombroses ocasions als pactes de Pedro Sánchez i a la garantia d'oposar-se als plans del cap de l'Executiu en funcions amb tots els mètodes que estiguin a les seves mans, citant específicament institucions, tribunals i els carrers.

La il·legalitat de les vagues polítiques i l'argument de Solidaridad per la "lluita laboral"

A més, com que les vagues polítiques són il·legals, el sindicat ha posat sobre la taula l'argument que les cessions dels socialistes a l'independentisme "provocaran un marc de desigualtat per als treballadors en el conjunt d'Espanya". La condonació del deute, acordada entre PSOE i ERC, "es paga amb els impostos dels treballadors" i és una cessió emmarcada en la necessitat de Sánchez d'amarrar els vots dels independentistes, circumstància en la qual cap també l'amnistia als activistes catalans encausats en els últims deu anys. D'aquesta forma, el sindicat vinculat a Vox ha pogut argumentar la convocatòria en favor dels drets laborals

Segons apunten des de la formació, amb aquesta convocatòria busquen anar a més després de les nombroses mobilitzacions que s'han produït en els últims dies. "És el moment d'un pas més, fem una crida a tots els treballadors, les seves famílies, associacions, federacions, col·lectius, sindicats, partits i ciutadans preocupats per la unitat d'Espanya i la defensa dels drets laborals", han apuntat en la convocatòria.