Tensió i intercanvi d'acusacions a les Corts de Castellà i Lleó. La topada ha tingut lloc entre el grup socialista i Vox. El protagonista ha estat el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, que segons Patricia Gómez i Nuria Rubio, procuradores socialistes, els ha dirigit gestos d'una simulació d'una fel·lació al Parlament autonòmic. L'acusació de les dues socialistes ha estat sostinguda per altres presents al ple de les Corts lleoneses, però negada per García-Gallardo, qui ha afirmat que les senyes que feia simulaven l'acció de plorar, en referència als socialistes. 

🟡 El candidat de Vox a Castella: l'advocat homòfob i franquista que encén Twitter

"Són uns ploraners", ha insistit García-Gallardo defensat que gesticulava per interpretar uns plors. Els fets han desembocat en què s'ha suspès el ple de les Corts de Castella i Lleó durant uns 5 minuts, després d'acusar el PSOE a Gallardo d'aquesta actitud, García-Gallardo ha demanat intervenir al president de la Cambra, Carlos Pollán, també de Vox, qui també ha donat la paraula amb el socialista Luis Tudanca. 

 

El vicepresident ha assegurat que té "paciència" amb les "agressions" que pateix amb els seus companys de partit per part de l'oposició i ha qualificat de "patètic" i "ridícul" que el PSOE vulgui "tapar la gran traïció" que observa a la negociació de la investidura de Pedro Sánchez amb "cortines de fum". Per la seva banda, els socialistes han exigit unes disculpes públiques, exigència que ha quedat silencia quan el president de la Cambra ha donat per acabada la seva intervenció i ha tallat el micròfon de Tudanca. El partit socialista ha exigit la dimissió de dirigent de Vox.

Vox encoratja les protestes a Ferraz

La segona nit d'aldarulls a Ferraz no ha moderat el to d'alguns líders de Vox. Per exemple, Santiago Abascal, líder de la formació d'extrema dreta, ha culpat el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, de la "violència" a les protestes a la seu del PSOE a Madrid. A més, ha alertat que el seu partit seguirà donant suport a les "protestes de resistència" davant els colpistes. En la mateixa línia altres dirigents del Vox no s'han responsabilitzat de la violència davant la seu socialista en manifestacions que han encoratjat i segueixen fent una crida als carrers.