El Govern de la Generalitat ha assegurat aquest dilluns a través d'un comunicat que prohibirà que l’autobús de l'associació ultracatòlica d’HazteOir torni a circular per Catalunya. El Departament de la Presidència ha adoptat aquesta mesura cautelar i ha instat els Mossos d’Esquadra a procedir a la immobilització i posterior retirada de l’autobús de la via pública si torna a circular pel territori català.

En aquest context, Presidència ha obert un "expedient sancionador" contra l’associació per circular amb un vehicle amb anuncis i amb lemes que considera que "afecten clarament la dignitat, la llibertat i els drets de les dones".

El divendres 1 de març, la Generalitat, a través de l’Institut Català de les Dones (ICD), ja va presentar una denúncia a la Fiscalia demanant la immobilització de l’autobús d'aquesta organització, però això no ha impedit que el vehicle circulés aquest dilluns per Catalunya. Per aquest motiu, el Govern ha decidit obrir expedient sancionador i demanar l’actuació dels Mossos d’Esquadra en el cas que torni a circular per Catalunya.

Aquest mateix dilluns, diversos activistes, entre els quals han destacat les dues diputades de la CUP al Parlament Maria Sirvent i Natàlia Sànchez, han aturat el vehicle a l'Avinguda Diagonal i ha arrencat el paper que cobria l'autocar i on s'hi podien llegir els eslògans dels ultracatòlics.