Un grup de persones ha aturat a l'avinguda Diagonal amb Maria Cristina l'autobús d'Hazte Oír contra el feminisme radical i que rebutja la llei de violència de gènere, la d'igualtat i les relacionades amb el col·lectiu LGTBI. Entitats com Arran i Endavant han fet una crida a impedir que l'autobús circuli pels carrers de Barcelona.

Han fet pintades en el vinil del vehicle, que porta una imatge de Hitler i el lema "No és violència de gènere, és violència domèstica. Les lleis de gènere discriminen l'home". Aquesta nova campanya d'Hazte Oír es diu #StopFeminazis.

L'autobús ha reprès la marxa després de mitja hora d'aturada, però ho ha fet amb pintades i amb el vinil malmès. El seu destí és el centre de la ciutat.

Dimarts vol dirigir-se a València i dimecres a Sevilla, i acabarà a Madrid el divendres 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora i la vaga feminista.

La Guàrdia Urbana sanciona el bus antifeminista

L'autobús ha estat sancionat aquest dilluns per la Guàrdia Urbana de Barcelona en incomplir l'ordenança de convivència de la ciutat i la llei de publicitat de Catalunya, en arribar a l'avinguda Diagonal de la ciutat comtal.

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han informat aquest dilluns Efe que s'ha incoat una acta administrativa als responsables del vehicle en funció de l'ordenança municipal de convivència i de l'esmentada llei, però que aquesta sanció no comporta immobilitzar el vehicle al seu pas per la ciutat.

La fiscalia també s'ha manifestat respecte al que representa el bus i ha presentat una denúncia i ha demanat que s'immobilitzi l'autobús pel seu "discurs d'odi" contra les dones.